Mosseltjes met saffraan
Porties 4 pers
Ingredienten
- 1 kg mosselen
- 2 wortelen
- 1 raapjes
- 4 sjalotjes
- 2 teentjes look
- 2 takjes tijm
- scheut olijfolie
- 1/2 l room
- 15 safraandraden
- 2 dl witte wijn
- pluksels peterselie platte
Instructies
- Maak de mosselen schoon.
- Schil de groenten en maak er aan fijne brunoise van. Doe de groenten onder mekaar en Laat ze sueren in een scheut olijfolie.
- Kook de room en de wijn voor de helft in en voeg er ook de safraan toe.
- Maak de mosselen klaar. Dit kan op een gastronorm in de steamer met hoge luchtvochtigheid +/- 10 minuten op 150 graden of in de oven op een gastronorm met een beetje vocht (mag ook witte wijn zijn) en overdekt met alufolie +/- 15 minuten op 140 graden.
- Voeg de groenten bij de room en giet dan de saus over de mosselen. Serveer de mosselen in een diep bord. Werk af met een pluk platte peterselie.