Archieven

Ragout op z’n Italiaans -732-

Afdrukken

Ragout op z'n Italiaans

Porties 6

Ingredienten

  • 1,5 kg ragout . everzwijn, hert , hinde, varkenswangetjes....
  • 120 g pancetta Carbonara
  • 500 g tomaten
  • 3 rode paprika’s
  • 2 rode uien
  • 1/2 fles rode wijn
  • 2,2 dl wildfond
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 6 takjes tijm
  • 1 kofielepel American Cajun kruiden Santa Maria
  • pezo
  • pasta verse

Instructies

  • Bak het vlees op een hoog vuur , in een grote stoofpot met 4 el olie .Kruid met peper en zout en bestuif met de cajunkruiden .
  • Meng 1 min en schep het vlees met een schuimspaan op een bord .
  • Voeg 2 el olie toe in de stoofpot.
  • Fruit de pancetta en de gehakte uien 2 min.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de tomaten in partjes toe, samen met de in grote stukken gesneden paprika’s ,het vlees ,de wijn de wildfond , 3 takjes tijm en de laurier .
  • Zet het deksel op de pot en laat 1 u sudderen. Laat nog 45 min verder sudderen zonder deksel of tot het everzwijn mals is .
  • Proef ondertussen de rest van de fles wijn .
  • Dien heel warm op, afgewerkt met tijm en serveer er verse pasta bij.

Notities

Heerlijk met een rode Italiaanse, zacht kruidige Salento Primitivo .
 

Peer. Bladerdeeghapje met peer en Stilton kaas -629-

Afdrukken

Bladerdeeghapje met peer en Stilton kaas

Porties 30 hapjes

Ingredienten

  • 4 rode uien
  • 2 bladerdeeg vierkant te vindende Delhaize bij de verse degen
  • 3 peren
  • 150 g stilton verkruimeld
  • 50 g boter
  • olijfolie

Instructies

  • De oven op 190 gr voor verwarmen.
  • De uien reinigen in 2 snijden en dan mooie fijne lamellen van snijden.
  • Deze stoven we in de boter en olijfolie tot ze mooi goud bruin zijn (zekers niet zwart), daarna kruiden met peper en zout.
  • De peren schillen en in julienne snijden.
  • De bladerdeeg versnijden we in driehoeken en prikken deze, uitgenomen aan de zijkanten want daar moet hij tijdens het bakken mooi opbollen.
  • In het midden van de driehoek (kantjes vrijhouden) legt men wat gekleurde ui, daarop peertjes in julienne en daarop de kaas.
  • Afbakken gedurende een 15 à 20 min tot de bladerdeeg krokant en mooi gekleurd is, dan direct opdienen.

Konijn met geuze -085-

Afdrukken

Konijn met geuze

Porties 10

Ingredienten

  • 3 konijn
  • 3 flessen geuze 75cl
  • 12 rode uien
  • tijm verse
  • laurier
  • 300 g suiker bruine of bastaardsuiker
  • boter
  • 1/2 l fond bruine
  • maïzena

Instructies

  • Verwijder de nieren, de longen en de lever.
  • Behoud enkel de lever en versnijd hem fijn.
  • Verwijder de bouten en de voorpoten van het konijn en hak de rug in 3 stukken.
  • Bak al deze stukken goudbruin in de pan en leg ze dan vervolgens in een ovenrecipiënt.
  • Bestrooi met suiker, grove brunoise van uien, tijm, laurier en pezo.
  • Laat vervolgens 10 minuten garen in voorverwarmde oven van 180°C en overgiet deze dan met geuze en de fijngesneden lever.
  • Laat dit geheel nog 20 minuten garen en giet het geheel in een kookpan.
  • Wanneer de bouten gaar zijn, is de bereiding af en kan deze gebonden worden met maïzena.

Notities

Eventuele garnituur: zilveruitjes en Parijse paddestoelen pruimen Serveren met hertoginnenaardappelen (= aardappelpuree met boter en dooiers)