Zalm. Crostini van gemarineerde komkommer en gerookte zalm
Porties 4
Ingredienten
- 1 komkommer
- 1 bosje radijsjes
- 1 citroen
- olijfolie
- pezo
- venkel zaadjes
- wat marjolein verse
- 1 soeplepel kappertjes
- mosterd
- honing
- 1 stokbrood vers
- 200 g ricotta kaas
- 100 g zalm gerookte
Instructies
- De komkommer wassen, in de lengte doorsnijden en de pitjes verwijderen.
- De radijsjes wassen en van hun loof ontdoen.
- De beide groenten in een mooie fijne brunoise snijden .
- De citroen in 2 snijden en in een warm pan bakken tot deze gekarameliseerd is,
- Daarna pressen en mengen met olijfolie, de gekneusde venkel zaadjes, de gehakte kappers en een weinig honing, afsmaken met peso. Hierin worden dan de gesneden komkommer en de radijzen gemarineerd.
- De ricotta mengen met een lepel mosterd en wat gehakte marjolein.
- Het stokbrood in schijven van een duimdikte snijden en deze in de oven toasten.
- Daarna beleggen met de kaas, wat in julienne gesneden gerookte zalm erop en daarop de uitgelekte brunoise van de groentjes . Afwerken met een takje marjolein.
- Bediening
- Op een bordje met een dentelle .