Archieven

Spek, tartiflette uit de haute Savoie -410-

Afdrukken

Tartiflette uit de haute Savoie

Porties 4

Ingredienten

  • 2 uien niet te grote
  • aardappelen Vaste
  • 200 g spek blokjes
  • 1 reblochon
  • 100 cl room
  • spek Tiroler
  • Beetje bieslook

Instructies

  • De oven voorverwarmen op een 200 graden
  • De aardappelen wast men met de schil aan en koken deze gaar in kokend gezouten water
  • Daarna pellen en eventueel in schijven snijden en in wat vetstof een weinig aankleuren spijzen peper en zout
  • De spekblokjes aan bakken
  • De bieslook in fijne ringen versnijden en samen mengen met het spek en de aardappelen
  • Dan neemt men een vuurvaste schotel en men verdeeld de mengeling over de schotel
  • Dan legt men er de schijfjes tiroler spek over en daar over de sneden reblochon
  • Af bakken in de oven

Breydelspek, cheesy dish -186-

Afdrukken

Breydelspek, cheesy dish -186-

Porties 4

Ingredienten

  • 250 g truffelchampignons
  • 1 reblochon
  • 1 savooikool
  • 250 g aardappel.
  • schijfjes breydelspek
  • muskaatnoot.
  • pezo

Instructies

  • De koolbladeren losmaken en blancheren en daarna verfrissen.
  • De aardappel gaarkoken in de schil.
  • De champignons afgieten en eminceren.
  • Een pan of een ovenvorm inwrijven met boter, uitbekleden met schijfjes breydelspek.
  • Hierop de blaadjes groene kool schikken en de uiteinden over de rand laten hangen.
  • De rebluchon overlangs snijden, 1 helft op de kool schikken.
  • Daarop een laag gebakken schijfjes aardappel, een laag truffelchampignons en terug een laag aardappelen.
  • Het geheel afdekken met de andere helft van de kaas.
  • De overhangende koolblaadjes dichtvouwen evenals de spek.
  • Goed aandrukken, enkele klontjes boter, 45 minuten in de oven aan ongeveer 180°C.
  • Omkeren en tippen uitsnijden.
  • Kan geserveerd worden met een goede vleesjus.