Archieven

Stoofpotje, Marrokaans -731-

Afdrukken

Stoofpotje, Marrokaans

Ingredienten

  • 24 balletjes Diepvries Ikea
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 blik tomaten concentraat
  • 200 g spinazie verse
  • 1 dl water
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 kaneelstok
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 2 koffielepels Ras el Hanout
  • 200 g couscous
  • 2 dl water
  • handje rozijnen
  • bosje koriander

Instructies

  • UI en look even aanstoven , kaneel ,komijn en ras el Hanout onder het uimengsel roeren en 2 minuutjes laten aanstoven tot de geuren goed vrijkomen .
  • Tomatenpuree en tomatenblokjes aan toevoegen , 10 min . op rustig vuur laten inkoken .
  • Bouillonblokje oplossen in water en de couscous bereiden zoals op de verpakking staat .
  • Spinazie aan de tomatensaus toevoegen .
  • Balletjes bakken
  • Couscous losroeren en de rozijnen onder mengen .
  • Kikkererwten uitlekken en spoelen , aan de tomatensaus toevoegen .
  • Koriander grof hakken .
  • Balletjes onder de saus mengen , afwerken met koriander en serveren met de couscous .

Kip, tajine met abrikozen -653-

Afdrukken

Kip, tajine met abrikozen

Ingredienten

  • 4 à 6 kip snij een ganse kip in 8 ,
  • 3 ajuinen grote
  • 1/2 bot koriander
  • 1 eetlepel Ras el Hanout afdeling wereldvoeding bij Delhaize
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 Koffielepel gember
  • 400 ml water
  • abrikozen gedroogde
  • rozijnen blanke
  • citroen sap
  • 2 teentjes look
  • _______Kruidenmengeling:
  • koriander gehakte
  • olijfolie
  • Ras el Hanout
  • look
  • saffraan
  • pezo

Instructies

  • Voor de kruidenmengeling de koriander en look heel fijn snijden of mixen.
  • De kruiden toevoegen.
  • Hiermee de kip besmeren en liefst een nacht afgedekt laten trekken in de frigo .
  • Ajuin schillen en in halve maantjes snijden .
  • Olie in de kookpan doen , laten opwarmen. De kip aan beide kanten laten aanbakken .
  • De ajuin toevoegen .
  • Alles even laten sudderen en de fijngehakte koriander toevoegen.
  • Vervolgens kruiden en het water toevoegen .
  • Alles een 45 tal minuutjes laten pruttelen op een zacht vuurtje .
  • De abrikozen en rozijnen eventjes laten wellen in wat water met een koffielepel kaneel , twee lepels suiker en een scheut oranjebloesem.
  • Even op het vuur laten inkoken 5 a 10 min. En de laatste 10 min. toevoegen aan de Tajine .
  • Opdienen met geroosterde amandelen ,krokant gebakken in de olie .