Archieven

Rabarbertaart -786-

Afdrukken

Rabarbertaart -786-

Porties 8

Ingredienten

  • 5 stengels rabarber
  • 3 eieren
  • 60 g bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 300 g suiker
  • 150 ml melk
  • 1 vanillestok
  • 1 rol bladerdeeg kant en klare

Instructies

  • Rol de bladerdeeg in de taartvorm
  • Was de rabarber en snij deze in stukjes van 1 cm (niet schillen)
  • Verdeel de rabarber over de taart
  • Meng voor het beslag de eieren, bloem, suiker, melk en zaadjes van 1 vanillestok
  • Giet het beslag over de rabarber
  • Plaats de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Aardbeien-rabarber jelly met witte chocolade-cheese cake -498-

Afdrukken

Aardbeien-rabarber jelly met witte chocolade-cheese cake

Porties 8 porties

Ingredienten

  • 2 kg rabarber
  • 1/2 kg Aardbeien diepvries
  • 400 g suiker
  • 6 dl witte wijn
  • gelatine = 5 blaadjes/ L vocht
  • .........Voor de cheese cake:
  • 700 g Philadelphia kaas
  • 115 g chocolade witte
  • 4 eieren
  • 1 dl suiker
  • ..........Voor de afwerking:
  • 2 dl zure room
  • zanddeeg gebakken
  • aardbeien in stukjes gesneden

Instructies

  • Meng suiker, ei en Philadelphia. Smelt de chocolade au bain Marie. Meng de chocolade door de kaas mengeling. Bak de cheese cake mix op 130°C 20-30 min. Laat koud worden. Breng alle ingrediënten voor de rabarber naar de kook. Giet door een fijne zeef. Meng met gelatine. Verdeel over glazen en laat opstijven. Verdeel de cheese cake en aardbeien hier op. Spuit een beetje zure room in dotjes hier en daar. Breek de zanddeeg in stukjes en steek hier en daar in. Serveer.

Rabarbersoepje met gemarineerde vijgen -052-

Afdrukken

Rabarbersoepje met gemarineerde vijgen

Ingredienten

  • 4 stengels rabarber
  • 100 g suiker
  • 8 vijgen
  • 1/2 kg suiker
  • 1/2 liter water
  • 3 dl Amaretto

Instructies

  • Reinig de rabarberstengels en snijd ze in stukken van 5 cm.
  • Bestrooi ze met suiker en laat ze lichtjes garen.
  • Maak een suikerstroop met de suiker, water en Amaretto.
  • Maak 2 inkervingen in kruisvorm in de vijg en laat ze even pocheren in de suikerstroop.
  • Schil de rabarber in een diep bord en plaats de vijg er bovenop.