Pompoensoep met zwarte woudham en geitenkaas
Porties 4
Ingredienten
- 1/2 kg pompoen
- 2 prei wit
- 2 uien dikke
- 1 paprika rode
- Enkele worteltjes
- 1 stukje Knolselder
- Kippenpasta
- beetje tomatenpuree
- pezo
- wat peterselie gehakte
- scheutje room
- beetje boter
- ham zwarte woud
- geitenkaas
Instructies
- De soepgroenten reinigen, wassen en in stukjes snijden.
- De pompoen van zijn zaadjes en schil ontdoen, daarna in blokjes snijden.
- Dit alles in een beetje boter stoven zonder te kleuren, samen met de tomatenpuree.
- Men bevochtigt met water en voegt er wat kippenpasta aan toe.
- Aan de kook brengen en daarna ongeveer een 25 à 30 minuten stoven, 2 maal doorsteken(handmixer en de zeef).
- De soep opnieuw aan de kook brengen en afsmaken, de geitenkaas erdoor mixen.
- Afwerken met wat room en fijn gehakte peterselie en julienne van de ham.
- Bediening
- In een warm soep bord.