Archieven

Chocoladedruppel van witte chocolade -101-

Afdrukken

Chocoladedruppel van witte chocolade

Porties 6

Ingredienten

  • 500 g chocolade witte callets
  • 200 g boter
  • 100 g griessuiker fijne
  • 8 eiwitten
  • 8 eigelen
  • 1 l room 40%"
  • _____voor de engelse room:
  • 10 eigelen
  • 250 g vanillesuiker
  • 1 l melk
  • _____voor de tranen:
  • 6 stukjes plastiek
  • 175 g chocolade. zwarte callets

Instructies

  • Laat de zwarte chocolade smelten in een bain marie.
  • Strijk de plastiekbandjes met een penseel in en plooi deze samen naar binnen.
  • Hou even vast tot ze plakken of doe het met behulp van een paperclip.
  • Maak intussen een engelse room.
  • Laat de witte chocolade smelten met de boter in bain marie.
  • Klop intussen de eiwitten op met de suiker tot een stevige massa.
  • Voeg de eigelen toe aan de gesmolten chocolade en blijf stevig roeren tot de massa homogeen is.
  • Voeg dan het opgeklopte eiwit toe en de opgeklopte room.
  • Doe deze massa met behulp van een palet in de opgesteven tranen, en laat verder opstijven in de frigo.
  • Ontdoe dan van de plastiek en serveer met een engelse room.