Archieven

Scampi’s. Pad Thai -727-

Scampi's. Pad Thai
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Scampi's. Pad Thai
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Dit gerecht wordt in twee keer bereid, zodat de hitte in de wok optimaal benut wordt.
  2. Doe eerst de tamarindepulp, vissaus en suiker in een pan en laat inkoken tot een gladde saus. Voeg chilipoeder naar smaak toe. Laat intussen de rijstnoedels weken in heet water tot ze plooibaar maar niet mals zijn. Pel de scampi's. Hak de pindanoten en lente-uien grof.
  3. Verhit de helft van de olie in de wok tot de olie begint te roken. Voeg de helft van de rijstnoedels en een kwart van de saus toe. Roerbak kort tot de noedels gaar zijn. Duw de noedels opzij en breek een ei in de wok. Laat 15 à 20 seconden stollen en meng dan onder de noedels. Voeg de helft van de scampi's, pindanoten en sojascheuten toe. Voeg nog een kwart saus toe en roerbak tot alles gaar is.
  4. Werk af met de helft van de lente-uien en schep op een warme schotel. Hou warm terwijl u het recept herhaalt met de rest van de ingrediënten

Chocolade taart en vanille ijs -649-

Chocolade taart en vanille ijs
Recept Afdrukken
Chocolade taart en vanille ijs
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Smelt de chocolade met de boter au bain marie.
  2. Klop de eierdooiers los met de suiker. 
  3. Voeg de gesmolten boter en chocolade toe. Klop de eiwitten tot sneeuw. 
  4. Voeg daarna bloem, eiwitten en vanille toe aan het mengsel. 
  5. Beboter een bakvorm en giet er het chocolademengsel in.
  6. Bak in een niet te warme oven, van 140°C circa gedurende 40 minuten.
  7. Serveer met een bolletjes vanille-ijs en gekneusde pindanootjes