Varkenshaasje. Filet mignon de porc Wellington avec une sauce crème poivre vert:
Ingredienten
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 700 g varkenshaasje
- olijfolie
- boter
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 250 g champignons de Paris
- 1 bosje peterselie
- 300 g roomkaas met kruiden
- 10 plakjes bladerdeeg
- 8 plakken ham Ardenne
- 1 ei
- _____Peperroomsaus:
- 400 ml kalfsfond
- 200 ml room
- Scheut cognac
- 30 g Peperbolletjes uitgelekte groene
- 1 eetlepel peper grof gemalen
- _____Groenten:
- 300 g Boontjes groene
- 300 g spek ontbijtspek
- krieltjes om te bakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tijm en rozemarijn ragfijn.
- Wrijf daarna het vlees in met olijfolie en de kruiden.
- Braad het vlees in beetje olie en boter op hoog vuur gelijkmatig bruin, laat het rusten op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
- Pel en snipper de sjalotten en knoflook.
- Snij de champignons klein en hak ze fijn in de keukenmachine.
- Hak de peterselie grof.
- Verhit olie in een steelpan en fruit de sjalotten en knoflook aan.
- Voeg daarna de fijngehakte kastanjechampignons toe en aan tot de massa droog is. Mix de champignons massa fijn de keuken machine, samen met de roomkaas en de peterselie.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een flinke plak.
- Beleg dit met plakken Ardense ham. Smeer deze vervolgens in met het roomkaasmengsel en plaats de gebraden varkenshaas aan het begin van het bladerdeeg.
- Rol deze voorzichtig op en zorg dat de naad aan de onderkant van de varkenshaas komt.
- Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en plaats het 30 minuten in de oven.
- Haal het vlees uit de oven en laat het vervolgens 10 minuten rusten. Snijd het vervolgens in plakken.
- Groenten
- Kook de boontjes beetgaar in gezouten kokend water.
- Omwikkel de groenten met spek en overgiet ze met gesmolten boter.
- Bedek met aluminiumfolie en warm ze op in de oven
- Saus
- Breng de kalfsfond met cognac in een steelpan aan de kook. Laat het geheel tot één derde inkoken.
- Voeg de room toe en laat nog even inkoken.
- Breng op smaak met de groene peper en peper van de molen.