Archieven

Lamsbout , traag gegaard in rode wijn met vergeten groenten en aardappelpuree. 741-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Lamsbout , traag gegaard in rode wijn met vergeten groenten en aardappelpuree.
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Lamsbout , traag gegaard in rode wijn met vergeten groenten en aardappelpuree.
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Kruid het lam met peper en zout en bak de lamsbout rondom in olie. Plaats het lam in een braadslede met sjalotten, look, kruiden, wijn en bouillon.
  2. Plaats de braadslede in en oven op 160°C en bak het lam ongeveer 3 uur. Begiet het lam regelmatig met het vocht in de braadslede.
  3. Haal het vlees uit de bouillon. Giet de saus door een zeef en breng op smaak.
  4. Plaats de ongeschilde sjalotten in een oven op 200°C en bak ze een tiental minuten.
  5. Knijp de sjalotten uit hen vel. Bak ze mooi bruin rondom in boter.
  6. Plaats de groenten op een bakplaat en besprenkel met olie. Verdeel de rozemarijn erover en kruid met zout. Bak ze gaar in een oven op 200°C.
  7. Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Plet ze fijn en breng op smaak met melk, boter en zout.
Notities

Verdeel de puree over vier borden. Snijd het vlees en plaats deze op de puree. Giet de saus erover. Serveer met de groenten en sjalotten.

Wild, savooikool en pastinaakfrietjes -615-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Wild, savooikool en pastinaakfrietjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Wild, savooikool en pastinaakfrietjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. -Saus:
  2. De porto voor de helft inkoken, de wildfond er bij voegen en samen met de gelei en de merikswortel op een zacht vuurtje laten inkoken .
  3. Afsmaken en voor het opdienen een goeie klont koude boter voor de smaak binding en glans.
  4. Het vlees opkuisen en op het laatste ogenblik bakken en kruiden!
  5. De pastinaak schillen en in frietjes snijden, deze in kokend gezouten water blancheren, afgieten en laten uitlekken om daarna in een pan met olijfolie en boter te bakken.
  6. De savooikool in fijne julienne versnijden en in olijf olie gaar bakken (weinig kleuren en ook niet te veel in eens). Afsmaken met peper zout en wat muskaat

Sint Jacobs nootje met een zalfje van pastinaak -578-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Sint Jacobs nootje met een zalfje van pastinaak
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Sint Jacobs nootje met een zalfje van pastinaak
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. 2/3 van de pastinaak gaarkoken in gezouten water pureren af kruiden en er gladde puree van maken met de room en boter
  2. Van de rest snijdt men fijne sneetjes in de lengte die men dan in een friteuse garen laten drogen en bestrooien met wat zout
  3. De coquilles bakken kruiden
  4. Van de puree trekt men een traan in het midden van het bord daar tegen de coquilles naperen met wat bak boter af werken met enkele gedroogde pastinaak schijven wet fijn versnipperde bieslook en wat fleur de sel de gerlande

Vergeten groenten, schuimig soepje. -556-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Vergeten groenten, schuimig soepje.
Recept Afdrukken
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Vergeten groenten, schuimig soepje.
Recept Afdrukken
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. De pastinaak, knolselder en paarse wortels schillen en in stukken snijden
  2. De sjalotjes eveneens in stukjes snijden
  3. 20 gr boter smelten en daarin de vergeten groenten alsook sjalotjes stoven zonder te kleuren
  4. De kippenfond toevoegen en een 5 à 10 minuten laten koken
  5. De room toevoegen, eventjes laten koken en dan met een handmixer heel fijn mixen
  6. Ondertussen de bieslook fijn snijden
  7. Afsmaken met peper en zout
Notities

n een diep warmbord Voor het opdienen mixt men de soep zodat deze luchtig en schuimig is Afwerken met wat gehakte bieslook

Hertenragout met peertje, veenbessen en pomme duchesse van pastinaak -550-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Hertenragout met peertje, veenbessen en pomme duchesse van pastinaak
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Hertenragout met peertje, veenbessen en pomme duchesse van pastinaak
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Men kookt de aardappelen en pastinaak gaar en maak er een hertoginnenpuree van.
  2. Het vlees opkuisen en in stukken snijden van 2cm op 2cm
  3. In vetstof aankleuren, en als het goed gekleurd is kruiden met peso
  4. Het vlees in een stoofpot doen en de pan met een weinig rode wijn deglaceren en dan bij het vlees doen
  5. De uien reinigen en emenceren daarna aanstoven in boter en wanneer deze glanzig zijn de bruine suiker bij doen en laten smelten dan bij het vlees doen
  6. Men doet de tijm,laurier de jeneverbessen bij het vlees en giet er de rest van de wijn op dit laat men dan eens koken daarna voegt men er de wild fond bij en laat men op een zacht vuurtje garen
  7. Men snijdt de pleurotten en bak deze goudbruin met een beetje gehakte sjalotten kruid af met peper en zout en voegt bij het stoofpotje en laat deze eventjes mee opkoken
Notities

Op een warm bord. Men kan er ook een beetje witloof sla bij geven (gemengd met mayo en een beetje look) Tips van de chef: Deze bereiding geld ook voor andere wild stoofpotjes Een dag op voorhand klaarmaken en de smaak is veel intenser

Tonijn, torentje met koriander -464-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Tonijn, torentje met koriander
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Tonijn, torentje met koriander
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. De pastinaak snijdt men in fijne schijfjes waarna we er mooie kleine rondjes in uitsteekt, die men dan in wat water en kurkuma beetgaar kookt. Men laat ze in het vocht afkoelen en drogen ze daarna af in een handdoek.
  2. De tonijn snijden we in mooie, gelijke, kleine dobbelsteentjes die we dan afkruiden met peso, de fijn gesneden koriander, wat limoen zeste’s en sap en goede olijfolie.
  3. Koel bewaren en zo weinig mogelijk in roeren.
Notities

Op een groot bord maakt men met behulp van een ronde vorm een mooi torentje waarrond we de schijfjes pastinaak leggen. We versieren het geheel met stukjes kerstomaat. Op het torentje plaatst men een mooi plukje scheutjes en daarop een mooie bloem. Men werkt af door een draai met de pepermolen op het bord en enkele druppels olijfolie.

Tonijn. Tartaar van geelvin tonijn met limoen en koriander -404-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Tonijn. Tartaar van geelvin tonijn met limoen en koriander
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Tonijn. Tartaar van geelvin tonijn met limoen en koriander
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De pastinaak snijdt men in fijne schijfjes en steken deze uit in mooie kleine rondjes die men dan in wat water en kurkuma beetgaar garen in het vocht laten afkoelen en daarna drogen in een handdoek
  2. De tonijn versnijden we in mooie gelijke kleine dobbelsteentjes die men dan afkruid met peso en de fijn gesneden koriander wat limoen zeste’s en sap en goede olijf olie
  3. Koel bewaren en zo weinig mogelijk in roeren

Chips van aardpeer, zoete aardappel & pastinaak -292-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Chips van aardpeer, zoete aardappel & pastinaak
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Chips van aardpeer, zoete aardappel & pastinaak
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De groenten reinigen, wassen en met een handdoek goed drogen.
  2. Daarna in filterdunne schijfjes snijden en deze dan beetje bij beetje en soort bij soort in een friteuse aan 180°C afbakken totdat deze knapperig zijn.
  3. Ze op keukenpapier laten ontvetten en afkoelen, waarna men ze kan kruiden met een specerij naar believen.
  4. Bediening
  5. In een schaaltje of een bordje met een dentelle papier.