Archieven

Spek, gek slaatje met roquefort en noten -403-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Spek, gek slaatje met roquefort en noten
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Spek, gek slaatje met roquefort en noten
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De salades zorgvuldig kuisen en wassen
  2. Van de radijsjes maakt men roosjes
  3. De pijp ajuin fijn versnijden
  4. De tomaten pellen de zaadjes verwijderen en in mooie vierkantjes snijden
  5. De kaas versnijdt men in blokjes en bewaren deze in de koelkast
  6. Het spek aan kleuren in weinig vetstof
  7. Voor het opdienen mengt men de sla met de ui en tomaten kruiden af met peper en zout??? (spek) en de olie’s en de azijn héél voorzichtig mengen en afsmaken
  8. Op een diep bord plaatsen wat stukje kaas erop daarover de spekreepjes en afwerken met de stukjes noten en het radijsje

Mini pizza met bresse bleu en noten -401-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Mini pizza met bresse bleu en noten
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Mini pizza met bresse bleu en noten
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men rolt de pizza uit en snijden er ronde vormen uit met behulp van een ronde
  2. Uit steker
  3. Men bedekt de bodem met enkele stukjes of sneetjes kaas er wel op lettend dat de rand niet bedekt is daar de kaas gaat smelten en er anders gaat aflopen
  4. Men kruid met een goede draai van een pepermolen en leggen er enkele stukjes grof gehakte okkernoot op
  5. Dit bakken we dan af in een /n tot de pizza wat kleur heeft
  6. Na het bakken versieren we deze met een paar fijne takjes noten sla
  7. Dit word dan opgediend als een aperitief hapje op een bordje met een dentelle

Paté en croûte -307-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Paté en croûte
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Paté en croûte
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men schilt de ui en snijdt deze in julienne.
  2. Aanstoven in een weinig olijfolie, suiker aan toe voegen en laten stoven tot men een siroop bekomt, déglaceren met de rode wijn, wat laten inkoken en daarna de jus bijvoegen.
  3. Dit alles op een zacht vuurtje laten garen en inkoken.

Kippenfilet, gerookt met fijn herfstslaatje. -264-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Kippenfilet, gerookt met fijn herfstslaatje.
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Kippenfilet, gerookt met fijn herfstslaatje.
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men maakt een vinaigrette van de olie en de azijn en kruiden af met peper en zout.
  2. Men voegt er de gehakte kervel en de versnipperde bieslook aan toe.
  3. Men schilt de selder met een fijnschiller zodat alle vezels verwijderd zijn en snijdt deze in fijne lamellen.
  4. Men reinigt het fruit en snijdt de appel in julienne en men behoudt de kwartjes van de manderijnen.
  5. Van de radijzen maakt men bloemen en leggen deze in koud water.
  6. Men vermengt de noten met de selder en het fruit erop.
  7. Op het laatste moment voegt men er de sla aan toe.
  8. Afkruiden met wat peper en vermeng er heel voorzichtig de vinaigrette bij zonder afsmaken en direct opdienen.
  9. Bediening
  10. Op een plat bord maakt men in het midden een sokkel van de gemngde sla, errond enige schijfjes gerookte kipe, wat rozijnen erover en afwerken met een radijs
Notities

Men kan ook nog vlindertjes maken van wat mandarijnen. Het is aangeraden van de sla op het laatste moment te vermengen daar dit alles plat wordt.

Geitenkaasje, gelakeerd met acacia honing -178-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Geitenkaasje, gelakeerd met acacia honing
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Geitenkaasje, gelakeerd met acacia honing
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Bladerdeeg uitrollen.
  2. Op het bladerdeeg wat honing en het geitenkaasje en deeg toedoen.
  3. Afbakken op 180 °C.
  4. Rockette sla mengen met de olie’s en de azijnen.
  5. Op bord schikken met het gebakken geitenkaasje.

Selderstaafjes met Roquefort kaasje -116-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Selderstaafjes met Roquefort kaasje
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Selderstaafjes met Roquefort kaasje
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De selder in stukken snijden en de blaadjes houden voor de presentatie.
  2. De stengels snijden op 7 cm, en de draden weghalen.
  3. De boter en de kaas goed mengen, en de stengels hiermee opvullen.
  4. Afwerken met een stukje okkernoot .