Spek, gek slaatje met roquefort en noten
Porties 4
Ingredienten
- 1/2 lolo rode
- 1/2 lolo witte , sla
- Wat notensla
- enkele kerstomaten stevige
- 200 g spek reepjes, fijne gerookte
- stukje roquefort kaas
- enkele okkernoten gepeld
- pijpajuin
- enkele radijsjes
- olijfolie
- azijn rode wijn
- pezo
- notenolie
Instructies
- De salades zorgvuldig kuisen en wassen
- Van de radijsjes maakt men roosjes
- De pijp ajuin fijn versnijden
- De tomaten pellen de zaadjes verwijderen en in mooie vierkantjes snijden
- De kaas versnijdt men in blokjes en bewaren deze in de koelkast
- Het spek aan kleuren in weinig vetstof
- Voor het opdienen mengt men de sla met de ui en tomaten kruiden af met peper en zout??? (spek) en de olie’s en de azijn héél voorzichtig mengen en afsmaken
- Op een diep bord plaatsen wat stukje kaas erop daarover de spekreepjes en afwerken met de stukjes noten en het radijsje