Archieven

Meloenparels, consommé met verse munt -168-

Afdrukken

Meloenparels. Consommé van meloenparels met verse munt

Porties 8

Ingredienten

  • 1 kg meloenen liefst 3 verschillende soorten
  • 300 g suiker fijne
  • 1 bos munt verse
  • 1/2 liter Muscat de Beaumes de Venise

Instructies

  • Een siroop maken van ½ liter water, ½ liter Beaumes de Venise en 300g suiker.
  • Laten koken en afkoelen
  • Muntblaadjes fijn versnipperen.
  • De meloenen schillen, ontpitten en de jus opvangen.
  • Bolletjes maken met behulp van een parisienne lepel.
  • De restjes wrijft men door een fijne zeef en het sap voegt men bij de siroop.
  • De bolletjes meloen aan de siroop toevoegen, goed laten afkoelen in frigo en bedienen op een soepbord.

Notities

3 soorten meloenen vb. citroenmeloen (wit) – Cavaillon (oranje) en een roze soort. Eventueel kan men een bolletje meloensorbet op het bord bijleggen.