Archieven

Meloenmedley met feta en munt -509-

Afdrukken

Meloenmedley met feta en munt

Porties 20 hapjes

Ingredienten

  • 2 meloenen soorten van verschillende vleeskleur
  • munt verse
  • 150 g feta kaas
  • olijfolie
  • beetje balsamico azijn
  • peper van de molen

Instructies

  • De meloenen halveren , de pitjes verwijderen en met een parisienne lepel mooie bolletjes maken van het vruchtvlees
  • De muntblaadjes in een fijne julienne snijden
  • De fata versnijden in niet te dikke blokjes
  • Men doet alles in een mengkom en smaken dit af met de olijfolie en de balsamiek azijn
  • Een draai van de peper molen
  • Alles goed fris zetten in de koelkast

Notities

Voor het opdienen in glaasjes doen eventueel afwerken met een blaadje munt

Meloen. Soepje van meloen parels met munt -407-

Afdrukken

Soepje van meloen parels met munt

Porties 4

Ingredienten

  • 2 à 3 meloenen verschillende soorten voor de kleur
  • 400 g suiker
  • 1 botje munt.
  • 1 fles witte wijn muscat de beaumes de venise

Instructies

  • Men maakt een siroop van de wijn en de suiker en voeg er de munt steeltjes aan toe
  • Aan de kook brengen en na het kookpunt door een zeef gieten
  • Van de meloen maakt men parels met behulp van een parisienne lepel
  • Deze parels doet men bij de kokende siroop men voegt er de in fijne julienne gesneden munt bij en laat deze trekken tot deze goed gekoeld zijn
  • Bediening :
  • In een koud soepbord versierd met een mooi blaadje munt

Notities

Men kan eventueel een lepeltje meloen sorbet bij geven

Meloenparels, consommé met verse munt -168-

Afdrukken

Meloenparels. Consommé van meloenparels met verse munt

Porties 8

Ingredienten

  • 1 kg meloenen liefst 3 verschillende soorten
  • 300 g suiker fijne
  • 1 bos munt verse
  • 1/2 liter Muscat de Beaumes de Venise

Instructies

  • Een siroop maken van ½ liter water, ½ liter Beaumes de Venise en 300g suiker.
  • Laten koken en afkoelen
  • Muntblaadjes fijn versnipperen.
  • De meloenen schillen, ontpitten en de jus opvangen.
  • Bolletjes maken met behulp van een parisienne lepel.
  • De restjes wrijft men door een fijne zeef en het sap voegt men bij de siroop.
  • De bolletjes meloen aan de siroop toevoegen, goed laten afkoelen in frigo en bedienen op een soepbord.

Notities

3 soorten meloenen vb. citroenmeloen (wit) – Cavaillon (oranje) en een roze soort. Eventueel kan men een bolletje meloensorbet op het bord bijleggen.