Archieven

Aardbeientaart -634-

Aardbeientaart
Recept Afdrukken
Aardbeientaart
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Alles in een keuken robot mengen, 1 kg bloem toevoegen, mengen en een nacht in de koelkast laten rusten. Dit is voor 6 kleine taarten of 4 grote.
  2. De taartbodems invetten, het deeg uitrollen, prikken en afbakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 20 min. daarna laten afkoelen
  3. De patisserie room erop, de aardbeien mooi schikken en afwerken met de opgeklopte slagroom .

Zalm, witloofrolletjes -488-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Zalm, witloofrolletjes
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Zalm, witloofrolletjes
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men reinigt de witloof stronken en wast deze zorgvuldig.
  2. Deze worden dan gaar gestoofd in wat boter en een weinig water met een beetje suiker peper, zout en muskaatnoot.
  3. Eens ze gaar zijn, ze vooral goed laten uitlekken, omdat deze anders te veel vocht zouden afgeven in de saus.
  4. Men wikkelt het witloof in een snede gerookte zalm en plaatst deze in een geboterde, vuurvaste schotel.
  5. De saus bereiden we als volgt:
  6. Men stooft een weinig gehakte sjalotjes in wat boter zonder te kleuren, men voegt er de witte wijn aan toe en laat deze wat inkoken, we voegen er het kookvocht en de visfumet aan toe en laten deze een weinig trekken.
  7. De room voegen we als laatste toe , we brengen alles aan de kook en binden met blanke roux .
  8. Tenslotte afsmaken en de saus een beetje zachtjes laten trekken zodanig dat de bloemsmaak verdwijnt
  9. Dit alles wordt door een chinees gestoken, waarna we er de gemalen kaas aan toevoegen. Men napeert de stronken met de saus en strooit er nog wat gemalen kaas over waarna men dit afbakt in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  10. .
Notities

Op een warm bord, samen met de hertoginnen aardappelen. Tip van de chef: De saus goed laten koken om de bloemsmaak te verwijderen. Indien men deze bereiding een dag er voor gemaakt heeft let men er op dat de oven in het begin niet te hard staat omdat anders het gerecht snel mooi gegratineerd is terwijl het eigenlijk nog koud is .

Bananensoepje -466-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Bananensoepje
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Bananensoepje
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Pel de tomaten, pitjes verwijderen en in stukjes snijden.
  2. 3 liter water aan de kook brengen en 6 blokjes kippenbouillon bij voegen.
  3. Als dit kookt voegt men er de stukjes banaan de tomaten en de gesneden ajuin bij.Opnieuw aan de kook brengen en er wat curry poeder aan toe voegen.
  4. Een 20 tal minuten laten sudderen en daarna mixen.
  5. Afsmaken en voor het opdienen room en gehakte peterselie aan toe voegen.

Kool. Witte koolsoep met spekjes -310-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Kool. Witte koolsoep met spekjes
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Kool. Witte koolsoep met spekjes
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De soepgroenten wassen, snijden in niet te dikke stukken en deze dan in wat vetstof stoven zonder te kleuren.
  2. Bevochtigen met de bouillon(kip) en een 25 tal minuten laten koken op een zacht vuurtje.
  3. Daarna mixen met een staafmixer, om vervolgens door een puntzeef te steken.
  4. Afsmaken.
  5. Het spek gaarbakken in een weinig boter.
  6. Indien men gerookt of gezouten spek gebruikt, opletten bij het afsmaken van het gerecht daar dit redelijk zout kunnen zijn.
  7. Bediening
  8. In een warm soepbord.
  9. Een beetje spek, de soep erover en garneren met wat gehakte peterselie.

Kaas Crouton -180-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Kaas Crouton
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Kaas Crouton
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Een blonde roux maken (bloem en gesmolten margarine).
  2. Melk en room toevoegen (beetje bij beetje).
  3. Koken en wat laten sudderen zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  4. Afsmaken met peper en zout en muskaat.
  5. ¾ kaas toevoegen en op het laatste de eidooier.
  6. Door middel van een glas ronde toastjes maken.
  7. Bestrijken met het beslag (1/2 cm dikte) en de rest van de kaas overstrooien.
  8. Bewaren in de koelkast voor gebruik.
  9. Afbakken in de oven op 180°C of in friteuse op 190°C.
  10. Dien het op een schotel of bordje met dentelle, servietten apart bijgeven.