Archieven

Wijting, goujonette met zelfgemaakte tartaar en gefrituurde peterselie -712-

Wijting, goujonette met zelfgemaakte tartaar en gefrituurde peterselie
Recept Afdrukken
Wijting, goujonette met zelfgemaakte tartaar en gefrituurde peterselie
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men kookt eerst het eitje in gezouten water ongeveer een tiental minuten gaar, men pelt het en steekt het door een zeef.
  2. Daarna maakt men de mayonaise en voegt er de gehakte kruiden en het ei aan toe.
  3. Daarna reinigt men de slascheutjes.
  4. Nu neemt men de gereinigde en graatloze tongfilets en men snijdt ze in de lengte in drie of vier naargelang de grootte.
  5. Dit doet men door het gekruide eiwit en daarna door het paneermeel, gemengd met wat maanzaad.
  6. Men bakt de reepjes gaar in de frituur en laat daarna het vet uitlekken op keukenpapier.
  7. Nu vermengt men de sla met de olie en azijn.
Notities

Bediening: Op een groot bord legt men in het midden een torentje met sla, daarrond plaatst men de gebakken tongfilets en het geheel wordt afgewerkt met een stukje citroen. De tartaarsaus dient men apart op in een sauskom

Tongreepjes, gefrituurd met jonge sla -236-

Tongreepjes, gefrituurd met jonge sla
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Tongreepjes, gefrituurd met jonge sla
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Instructies
  1. Men kookt eerst het eitje in gezouten water ongeveer een tiental minuten gaar, men pelt het en steekt het door een zeef.
  2. Daarna maakt men de mayonaise en voegt er de gehakte kruiden en het ei aan toe.
  3. Daarna reinigt men de sla scheutjes.
  4. Nu neemt men de gereinigde en graatloze tong filets en men snijdt ze in de lengte in drie à vier naargelang de grote, dit doet men door het gekruide eiwit en daarna door het paneermeel die gemengd is met wat maanzaad.
  5. Men bakt de reepjes gaar in de frituur, en laat daarna het vet uitlekken op keukenpapier.
  6. Nu vermengt men de sla met de olie en azijn.
  7. Bediening
  8. Op een groot bord legt men in het midden een torentje met sla, daar rond plaatst man de gebakken tong filets en men werkt af met een stukje citroen.
  9. De tartaar saus dient men apart op in een saus kom.
Notities

De sla altijd op het laatste moment mengen zodat ze zo krokant mogelijk blijft. Niet te veel reepjes ineens in het frituurvet doen want dan kleuren ze niet en kunnen ze uit elkaar vallen Men kan ook andere vissoorten gebruiken als het maar een stevige vis is bv. grietfilet zeewolf…….

Zeetongreepjes, gefrituurd met sushi -095-

Zeetongreepjes, gefrituurd met sushi
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Zeetongreepjes, gefrituurd met sushi
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snij de filets in sliertjes en wentel ze in het paneermeel en maanzaad.
  2. Kook de rijst.
  3. Blancheer de groentjes na ze in brunoise gesneden te hebben.
  4. Rol de groenten met de rijst in de blaadjes en hou ze warm.
  5. Fruit de filets in de frituurpan (3-tal min.).
  6. Snij de sushi schuin door en schik ze op het bord.
  7. Leg er de gefrituurde filets naast en napeer met de saus rondom.
  8. Versier met een takje dille.