Archieven

Pla sam rot ( ปลาสามรส) -448-

Afdrukken

Pla sam rot ( ปลาสามรส)

Porties 4

Ingredienten

  • 2 kg wijting filet
  • 2 koffielepels kruidenmix Rosdee
  • 1 koffielepel Whisky
  • 2 soeplepels sojasaus
  • Tamarind paste seedless
  • 6 soeplepels suiker
  • 3 soeplepels Oestersaus
  • 3 ajuinen groot
  • 2 Paprika rood
  • koriander
  • 2 koffielepels Sambaloelek
  • 1 koffielepel maggi

Instructies

  • Tamarind in lauw water oplossen
  • Vis in stukjes snijden en in kom leggen(marineren) met sojasaus – Maggi – kruidenmix – oestersaus – whisky (alles mengen en 10 min laten marineren.
  • Ajuin in ringen snijden – paprika in repen snijden .
  • Pan met zonnebloemolie Ajuin stoven – suiker – oestersaus – sambal oelek – sojasaus – Maggi goed roeren stroperige saus – tamarind toevoegen goed mengen.
  • Vis in bloem en bakken in de frituur (afdeppen op keukenpapier dan in schotel en overgieten met saus.

Gai pad med ma muang ( ไก่ผัดเม็ดมะม่วง ) -454-

Afdrukken

Gai pad med ma muang ( ไก่ผัดเม็ดมะม่วง )

Ingredienten

  • 2 kg kip filet
  • 1 koffielepel kipkruiden
  • 1 koffielepel curry Gele
  • 1 koffielepel Whisky
  • 1 soeplepel suiker
  • kruidenmix rosdee
  • zonnebloemolie
  • 2 ajuinen groot
  • 500 g cashewnoten
  • 2 soeplepels sojasaus
  • champignons bruin
  • 1 l room
  • ui lente
  • selder Thai
  • 2 soeplepels oestersaus
  • 1 koffielepel kruidenmix
  • 1 koffielepel maggi

Instructies

  • Kipfilet in stukjes snijden in een kom mengen met –whisky- kipkruiden –oestersaus -Maggi – suiker –en gele curry.
  • De Cashewnoten bakken in de frituur en laten drogen op keukenpapier.
  • Champignons snijden –Ajuin snijden (niet te klein)–lente ui snijden – selder snijden.
  • Wok of pan met zonnebloemolie opwarmen kip roerbakken samen met de ajuin – Champignons toevoegen- sojasaus –suiker- curry –maggi dit alles mengen. Room bijvoegen en proeven. Als laatste lente ui - selder en cashewnoten toevoegen.

Kauw Pad (ข้าวผัด) -446-

Afdrukken

Kauw Pad (ข้าวผัด) -446-

Porties 4

Ingredienten

  • 2 kg rijst Gekookte
  • 2 Wortelen
  • 3 Ajuin grote
  • erwten
  • 2 koffielepels suiker
  • 1 koffielepel Kruidenmix rosdee
  • 3 soeplepels Oestersaus
  • peper witte
  • 3 ei
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 soeplepel maggi

Instructies

  • Rijst koken
  • Wortelen snijden in kleine blokjes -ajuin in kleine blokjes.
  • Wok met zonnebloemolie ajuin wortelen fruiten, ei toevoegen en mengen – rijst toevoegen. Op smaak brengen met oestersaus-
  • Sojasaus -Maggi en suiker kruidenmix en erwten toevoegen roeren bij het bakken

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ) -443-

Afdrukken

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ)

Porties 4

Ingredienten

  • 2 kg kip filet
  • 1/2 kofielepel Curry poeder gele
  • 1/2 kurkuma
  • 3 soeplepels suiker kristal
  • 1 kofielepel Kruidenmix rosdee Ch W
  • 1 blik kokosnootmelk koken
  • 1 soeplepel Oestersaus
  • 1 soeplepel maggi
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 fles room
  • 1 koffielepel Whisky
  • satéstokjes

Instructies

  • Kipfilet in reepjes snijden en in een kom leggen;
  • Whisky – curry poeder –kurkuma poeder –suiker -soja en oestersaus – kokosmelk mengen en laten marineren 10 min (room later toevoegen en nog eens 5 min wachten)
  • Kip op de saté stokjes steken.

Loempia (ปอเปี๊ยะทอด) -441-

Afdrukken

Loempia (ปอเปี๊ยะทอด)

Porties 4

Ingredienten

  • 300 g gehakt varken
  • 1 kip filet enkel
  • 2 prei
  • 1 ui grote
  • 1 koffielepel kruidenmix rosdee
  • glasnoedels klein pak
  • peperbolletjes
  • 1 soeplepel oestersaus
  • zout
  • 2 wortels
  • 1 pak deeg voor Loempia
  • 2 koffielepels maggi

Instructies

  • Deegbladen losmaken en vochtig houden in tupperware doos
  • prei fijn snijden- wortel raspen -glasnoedels in heet water zacht maken –peperbolletjes in vijzel verbrijzelen- ajuin in kleine stukjes hakken (niet blender) kipfilet malen in blender_
  • Gehakt en kip mengen- ajuin en prei stoven in zonnebloem olie en laten afkoelen.
  • Vleesmengsel in kom mengen met noedels -ajuin /prei -gebroken peper -kruidenmix op smaak brengen met oestersaus en Maggi.
  • Loempia rollen en sluiten met eigeel