Sardientjes, crostini met
Ingredienten
- 120 g sardines uitgelekt
- 200 g cherrytomaatjes
- olijfolie
- bieslook fijngesneden
- 1 teelepel tomatenpuree
- 1 ui stukjes gesneden
- 2 teelepels balsamico azijn
- zout uit de molen
- paar bladeren kool groene
- 100 g spinazie wilde
- sneetjes ciabatta geroosterde of stokbrood
- 100 g Parmezan in plakjes geschaafd
- 100 g geitenkaas pittige zachte, verkruimeld
- peper zwarte
Instructies
- Prak de sardines met een vork fijn. Zet afgedekt in de koelkast.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden, verwijder de zaadjes.
- Verhit wat olijfolie in een flinke koekenpan en voeg de tomatenpuree toe.
- Leg de tomaatjes met de snijkant in de olie. Leg ook de ui in de olie en voeg de balsamicoazijn toe.
- Draai het vuur laag en laat de tomaatjes langzaam op smaak komen.
- Zijn de schilletjes van de tomaatjes gerimpeld en is de snijkant wat verkleurd, haal dan de pan van het vuur en laat de tomaatjes afkoelen.
- Trek voorzichtig met je vingers de velletjes van de tomaatjes.
- Dit gaat eenvoudig als de tomaatjes volkomen gaar zijn.
- Prak de tomaatjes met de ui en olie grof. Breng op smaak met het zout en de zwarte peper.
- Trek de nerven van de koolbladeren en snijd het blad in repen.
- Verhit wat olijfolie in een flinke koekenpan en bak de kool kort op hoog vuur. Zet apart.
- Was de spinazie en dep deze goed droog.
- Verhit wat olijfolie in een flinke koekenpan en bak op hoog vuur kort de spinazie.
- Giet eventueel vrijkomend vocht af.
- Verdeel de tomatensalsa over een aantal sneetjes.
- Leg wat sardines en koolblad op de tomaat en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Verdeel de rest van de sardines over de andere sneetjes stokbrood, leg er wat spinazie en geitenkaas op en garneer met de bieslook.