Archieven

The bellboy -807-

Afdrukken

The bellboy -807-

Porties 1

Ingredienten

  • 1 schep gepileerd ijs fijn geklopt
  • 4.5 cl Filliers Dry Gin 28
  • 2 cl Aperol
  • 2 cl citroensap
  • 1 cl suiker vloeibare
  • 4 stukjes paprika gele
  • 1 theelepel griessuiker
  • 10- Ijsblokjes
  • paprika voor de garnituur

Instructies

  • Koel de champagnecoupe voor met gepileerd ijs.
  • Neem ¼ van een gele paprika, snijd die in kleine stukjes en doe die in het mixglas.
  • Voeg er de griessuiker aan toe en kneus tot het sap goed zichtbaar is.
  • Voeg er de overige ingrediënten aan toe.
  • Vul het mixglas met ijs en sluit de Boston shaker en schud krachtig.
  • Verwijder het ijs uit het glas en zeef de cocktail in de voorgekoelde champagnecoupe.
  • Werk af met paprika.

Gimlet -510-

Afdrukken

Gimlet

Ingredienten

  • 150 ml Gin
  • 500 ml tonic
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetleepel suiker
  • 12 ijsblokjes crushed
  • citroen zeste, voor de afwerking

Instructies

  • Was de komkommer en snijd in stukjes. Mix in een blender en zeef. Duw met een lepel op de komkommerpuree om alle sap uit te persen.
  • Mix 8 eetlepels van het komkommersap met de gin, tonic en suiker in een maatbeker tot de suiker is opgelost.
  • Voeg het crushed ijs toe en giet in de gekoelde glazen
  • Versier met een zeste van citroen.

White Lady -432-

Afdrukken

White Lady

Porties 1

Ingredienten

  • 6 cl London Dry Gin
  • 3 cl cointreau
  • 3 cl citroensap vers
  • 5 Ijsblokjes soort glas

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in het mengglas van de Boston shaker, vul met ijsblokjes, sluit af en schud krachtig. Strain de cocktail in het voorgekoelde glas

Zulu -091-

Afdrukken

Zulu

Porties 1

Ingredienten

  • 6 cl sinaasappelsap
  • 2 cl wodka
  • 1 cl Mandarin Napoleon
  • Ijsblokjes
  • 1 scheutje grenadine
  • rietje

Instructies

  • Doe het sinaasappelsap, de wodka, en de Mandarine in een mengbeker.
  • Laat het mengsel goed afkoelen in de frigo (of diepvries).
  • Zeef het in een whiskyglas met ijsblokjes.
  • Laat er een scheutje grenadine in dwarrelen.

Apocalyps now -062-

Afdrukken

Apocalyps now

Porties 6

Ingredienten

  • 10 cl citroensap vers
  • 12 cl sinaasappelsap vers
  • 20 cl grand Marnier
  • 12 cl Gordon Gin
  • Ijsblokjes

Instructies

  • Meng het geheel in een shaker, schud enkele keren stevig en serveer in een champagneflut met een zeste van sinaas als decoratie.

De roos -070-

Afdrukken

De roos

Porties 10

Ingredienten

  • 7 dl witbier
  • 2 dl grenadine
  • 2 citroenen
  • Ijsblokjes

Instructies

  • Voeg al deze ingrediënten samen in een blender en shake het geheel net voor het opdienen.
  • Serveer in een rode wijnglas en zorg er voor dat iedereen een schuimkraag van 1,5 cm op het glas heeft.

Undercover -013-

Afdrukken

Undercover

Porties 1

Ingredienten

  • 2 cl vodka
  • 1 cl Grand Marnier
  • 3 cl sinaasappelsap
  • 3 cl ananassap
  • 2 Ijsblokjes
  • druppels grenadine
  • 1 stukje ananas
  • 1 cocktailkersjes
  • 1 cocktail prikkers

Instructies

  • Doe de vodka, de Grand Marnier, het sinaasappelsap en het ananassap in een mengglas met de ijsblokjes.
  • Meng met een roerstokje tot het drankje door en door gekoeld is.
  • Zeef het in een wijnglas en giet er een scheutje grenadine bij.
  • Steek 2 korte rietjes in het glas en garneer met een stukje ananas en een cocktailkersje aan een prikker.