Entrecote, Ierse met gebakken asperges
Porties 4
Ingredienten
- 1/2 kg entrecote
- Zwarte peper
- Zeezout grof
- olijfolie
- ___voor de béarnaise:
- 4 eigelen
- 2 eetlepels gastrique
- 6 dl boter geklaarde
- 2 eetlepels dragon fijngehakt
- tabasco
- pezo
- ____Voor de garnituur
- 20 asperges dikke witte , geschild
- basilicum Pomamore-
Instructies
- Bestrijk het vlees met olijfolie en kruid met peper en zeezout. Bak het vlees rondom mooi bruin. Bak het vlees verder in een oven op 150°C tot gewenste gaarheid.
- Kook de asperges 4-5 min in gezouten water. Laat ze afkoelen in ijskoud water.
- Droog de asperges af en bestrijk ze met de marinade van de Pomamore-basilicum. Bak of gril de asperges kort.
- Klop ondertussen het eigeel met de gastrique en een scheutje water over een matig vuur schuimig. Voeg de geklaarde boter in een fijn straaltje al kloppend toe.
- Smaak af met dragon, tabasco, peper en zout.
- Snij het vlees in schijven en serveer met een
- aantal Pomamore-basilicum, asperges en béarnaise.