Archieven

Houlahoop -279-

Afdrukken

Houlahoop -279-

Porties 1

Ingredienten

  • 5 cl Malibu Coconut Rum
  • 2 cl tequila
  • 3 cl Ambassadeur
  • 10 cl fruitsap

Instructies

  • Alles goed mengen en enkele uren laten koelen.
  • Serveren in een long drink glas met ijsblokjes.
  • Eventueel afwerken met schijfjes fruit.

Paradise -278-

Afdrukken

Paradise -278-

Ingredienten

  • 1/3 Gin
  • 1/3 abricot brandy
  • fruitsap

Instructies

  • Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker, sluit de shaker en schud het geheel 15 seconden krachtig.

Notities

U kunt een spiraal van de schil van een abrikoos of sinaasappel aan de rand van het glas hangen.

Rubens -137-

Afdrukken

Rubens

Porties 6

Ingredienten

  • 10 cl Elixir d’Anvers
  • 10 cl vodka
  • 18 cl fruitsap vers
  • 6 cocktailkersjes
  • 6 schijfjes sinaasappels

Instructies

  • Schud de Elixir en de Wodka met ijs heel koud.
  • Versier de glazen met een suikerrand.
  • Verdeel de cocktail over de glazen en versier een prikker met de kers en de schijf sinaas.

Zomerzon -120-

Afdrukken

Zomerzon

Porties 6

Ingredienten

  • 18 cl tequila
  • 12 cl Passoa
  • 18 cl ananassap
  • 12 cl fruitsap
  • 1 citroen
  • kristalsuiker S1

Instructies

  • Geheel goed mengen en fris serveren.
  • De glazen givreren met een stukje citroen en wat fijne kristalsuiker.

Punch -080-

Afdrukken

Punch

Porties 15

Ingredienten

  • 1 l fruitsap
  • 1 dl Gin
  • 1 dl Mandarin Napoleon
  • 1 dl campari
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1/2 meloen
  • 1 kiwi
  • _____Garnituur
  • ananaskers

Instructies

  • Snij alle fruit in dobbelstenen.
  • Giet alles bij elkaar en serveer ijskoud in grote glazen met koffielepel.

Zalm, lauw slaatje met bloedzurkel -074-

Afdrukken

Zalm. Lauw slaatje van zalm met bloedzurkel

Porties 6

Ingredienten

  • 1 salade goene frisé
  • 1 krulsla rode
  • 200 g bloedzurkel of andere zurkel
  • 700 g zalm gefileerde zonder vel
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • 1 botje bieslook
  • 1/2 l fruitsap
  • 100 g rode biet scheutjes.

Instructies

  • Was de salades zorgvuldig en laat ze uitlekken. Was de bloedzurkel.
  • Verdeel de zalm in 18 gelijke stukken.
  • Bak de zalm aan in olijfolie met peper, zout en wat cayennepeper op een zacht vuurtje gedurende een vijftal minuten.
  • Neem van het vuur en hou de zalm warm.
  • Meng de salade en verdeel ze in het midden van elk bord.
  • Leg hieronder 3 blaadjes bloedzurkel.
  • Breng het fruitsap aan de kook (ev. Maïzena toevoegen) en voeg hierbij wat olijfolie (niet laten meekoken) en een beetje balsamicoazijn.
  • Leg de lauwe stukjes zalm (3 per persoon) rond de salade.
  • Werk af met de lauwe vinaigrette en wat peper van de molen.
  • Versier met wat scheutjes