Archieven

Pavlova met mangosorbet en aardbeien -829-

Afdrukken

Pavlova met mangosorbet en aardbeien -829-

Porties 4 porties

Ingredienten

  • 200 g eiwit
  • 300 g suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel azijn
  • aardbeien
  • mangosorbet
  • frambozencoulis
  • munt verse

Instructies

  • Eiwit opkloppen met de suiker, gebruik hier best een keukenrobot voor (het schuim moet zeer vast zijn).
  • Maak een papje van maizena en azijn en klop dit onder het eiwit.
  • Vul een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit op een siliconenmat mooie ronde hoopjes.
  • Bak 10 min in een voor verwarmde oven op 160°C.
  • Zet de oven dan op 110°C en bak verder gedurende 2 uur.

Notities

Afwerking:
Snij de aardbeien in 2, kruid af met zwarte peper van de molen. Schik er een quenelle mango sorbet op. Spuit wat dotjes coulis tussen de aardbeien.

Tiramisu met framboos en verse frambozencoulis -743-

Afdrukken

Tiramisu met framboos en verse frambozencoulis -743-

Porties 8 pers

Ingredienten

  • frambozencoulis AANKOOP*, of zelf maken: water,frambozen, suiker, steranijs** //
  • 130 ml water of frambozencoulis kopen
  • 50 g Poedersuiker of frambozencoulis kopen
  • 350 g frambozen of frambozencoulis kopen
  • 1 steranijs of frambozencoulis kopen
  • ----Tiramisu
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml slagroom 40 % vetgehalte
  • 100 g frambozenconfituur Potje SO fruit van Materne frambozen te vinden in de koelafdeling Delhaize
  • ----Afwerking
  • 8 frambozenmeringue te vinden bij Delhaize ( bakkerij )
  • 8 blaadjes verse munt
  • 100 g amandelschilfertjes roosteren in een antikleefpan zonder vetstof

Instructies

  • Frambozencoulis : Kook de frambozen, water, suiker, en steranijs 20 min zachtjes tot een compote. Zeef door een mousselinezeef tot een homogene coulis. laten afkoelen.
  • Tiramisu : Klop de room op - Meng de mascarpone met de frambozenconfituur en meng er daarna de room zachtjes onder.
  • Opbouw van het glas : verkruimel de meringue en giet er wat coulis over. Schep er een sl mascarpone mengsel over en daarna wat coulis langs het glas over dit mengsel. Zet 2 uren koel in de koelkast .
  • Afwerking: Versier met wat amandelschilfertjes een framboos en een vers muntblaadje.

Fruit. Piramide van zachte fruitsoorten -051-

Afdrukken

Fruit. Piramide van zachte fruitsoorten

Porties 10

Ingredienten

  • 20 plakjes bladerdeeg van 10 cm op 10 cm
  • 1 ei
  • 1 Cavallon
  • 1 Galia
  • 3 kiwi's
  • 1 appel
  • 1 steranijs
  • 20 stuks physallis
  • 250 g aardbeien
  • 2 dl frambozencoulis
  • 100 g chocolade
  • 1 dl room
  • Munt

Instructies

  • Snijdt 10 plakjes bladerdeeg in vierkantjes van 6 cm op 6 cm en 10 plakjes in vierkantjes van 4 cm op 4 cm.
  • De bakplaat goed inboteren en het bladerdeeg doreren.
  • Bak deze plakjes goudgeel in de oven.
  • Snijd ondertussen al het fruit in brunoise.
  • Verwarm de room en smelt hierin de chocolade tot een gladde chocoladesaus.
  • Snijd de aardbeien in 2.

Notities

Leg telkens 1 groot vierkantje in het midden van het bord. Bedek dit met een laagje fruit. Dek dit af met het kleine vierkantje. Leg hierop weerom een laagje fruit. Omcirkel de piramide met een straaltje frambozencoulis en chocoladesaus. Leg 3 stukjes aardbei in een driehoek om de piramide en werk deze af met een physallis en een plukje munt.

Appel, warme taart met huisbereid kaneelijs -020-

Afdrukken

Appel, warme taart met huisbereid kaneelijs

Porties 4

Ingredienten

  • 4 appeltaartjes kleine
  • 1 l melk
  • 8 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 1 kaneelstok
  • 1 dl frambozencoulis
  • 30 g amandelen geroosterde

Instructies

  • Breng de melk aan de kook met de vanillestok en de kaneel.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de suiker op.
  • Wanneer de melk kookt mag deze over de eieren en de suiker gegoten worden.
  • Zet deze massa dan weer op het vuur tot deze een binding vertoont.
  • Dit kan met de hulp van een houten spatel.
  • De massa mag het kookpunt zeker niet bereiken!
  • Trek regelmatig een lijn door de spatel en wanneer de lijn zichtbaar blijft is de massa klaar.
  • Laat afkoelen en draai af in een ijsmachine.
  • Warm de appeltaartjes op en leg op elk taartje een bolletje kaneelijs.
  • Werk af met frambozencoulis en gekleurde amandelen.