Archieven

Chocolade. Bieramisu van witte chocolade en Lindemans framboise -553-

Afdrukken

Bieramisu van witte chocolade en Lindemans framboise

Porties 6 porties

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 100 g chocolade witte
  • 40 g suiker
  • 50 ml melk volle
  • 230 g mascarpone
  • 100 ml frambozen coulis
  • 100 ml frambozenbier
  • boudoirkoekjes
  • amandel schilvers, geroosterde
  • blaadjes munt

Instructies

  • Laat de chocolade met de melk op lage temperatuur smelten en roer en de mascarpone onder (van het vuur af
  • Dit alles goed opkloppen
  • Dan de eidooiers en de suiker wit kloppen en mengen met de mascarpone
  • Daarna de eiwitten stijf kloppen en onder dit alles voorzichtig spatelen
  • De coulis en het bier mengen in een diep bord doen en er de lange vingers indompelen
  • Op een bord of in een breed glas plaatst men enige lange vingers daarop de kaas en enkele verse frambozen terug een laag koekjes en dan kaas tot alles mooi verdeeld is
  • In de koelkast laten opstijven
  • Voor verbruik afwerken met de amandel schilfers en een mooi takje munt

Frambozen. Charlotte met frambozen -549-

Afdrukken

Frambozen. Charlotte met frambozen

Porties 6 pers

Ingredienten

  • 250 g frambozen diepvries
  • 200 ml frambozenbier
  • 8 bladeren gelatine
  • 250 ml griekse yoghurt
  • 4 eetlepels suiker fijne
  • 1 pakje vanille suiker
  • 25 cl room opklop
  • Lange vingers:
  • frambozen verse
  • Poedersuiker
  • 4 Amaretto koekjes

Instructies

  • Men laat het fruit ontdooien. We weken de gelatine en warmen het bier.
  • Als het warm is doet men er de uitgeknepen gelatine bij en mengen dit goed.
  • De yoghurt met de suiker en vanille loskloppen en er het bier (niet te warm) aan toevoegen, daarna mengen met de ontdooide frambozen.
  • De slagroom opkloppen en deze voorzichtig bij de rest spatelen.
  • Men bekleedt een springvorm met plastiek folie, men bedekt de bodem met de koekjes, de gesuikerde kant naar boven, de rest van de koekjes zet men recht tegen de zijkant met de gesuikerde kant naar buiten.
  • Daarna voorzicht de farce erin gieten en in een koelkast laten opstijven.

Notities

Voor het opdienen neemt men de Charlotte uit de vorm, versiert deze met wat frambozen en bloemsuiker, presenteren en versnijden.