Archieven

Kreeft, tartaar van nieroogkreeftje -623-

Afdrukken

Kreeft, tartaar van nieroogkreeftje

Porties 10 hapjes

Ingredienten

  • 1/4 baguette fijne
  • 1 sjalotje
  • 200 gr langoustine vlees zuiver
  • weinig bieslook Fijn versnipperde
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel druivenpit olie
  • 2 eetlepels room zure
  • pezo

Instructies

  • Het sjalotje heel fijn versnipperen daarna het vlees van de langoustines zeer fijn hakken en met elkaar mengen.
  • De bieslook eronder mengen en kruiden peso,
  • Het citroensap en de olie eronder mengen en in de koelkast een kwartiertje laten rusten
  • Daarna de zure room erdoor mengen en op smaak brengen.
  • Een zacht geroosterd sneetje baguette bedekken met het mengsel en afwerken met een takje bieslook.

Nieroog kreeftje, tartaar van -545-

Afdrukken

Tartaar van Nieroog kreeftje

Porties 10 hapjes

Ingredienten

  • 1/4 baguette fijne
  • 1 sjalotje
  • 200 g langoustine zuiver vlees
  • weinigf bieslook fijn versnipperde
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel druivenpit olie
  • 2 eetlepels zure room
  • pezo

Instructies

  • Het sjalotje heel fijn versnipperen, daarna het vlees van de langoustines zeer fijn hakken en dit dan met elkaar mengen. Daarna de bieslook eronder mengen en kruiden met peso.
  • Het citroensap en de olie eronder mengen en in de koelkast een kwartiertje laten rusten.
  • Daarna de zure room erdoor mengen en op smaak brengen.

Notities

Een zacht geroosterd sneetje baguette bedekken met het mengsel en afwerken met een takje bieslook