Archieven

Orange Torrontes -718-

Afdrukken

Orange Torrontes

Porties 6 porties

Ingredienten

  • 1 Fles witte wijn Torrontes
  • ____Appelsien siroop bestaat uit
  • 200 g suiker
  • 200 cc appelsiensap
  • 50 cc Cointreau
  • appelsien seste , om glas te versieren.

Instructies

  • Maak de siroop met alle ingredienten op ongeveer 100°
  • Laat dit afkoelen in koelkast.
  • Blend de wijn met de gekoelde siroop.

Notities

Bedien in een longdrinkglas al dan niet versierd met de seste.

Prei. Cappuccino van prei met Cointreau -481-

Afdrukken

Prei. Cappuccino van prei met Cointreau

Porties 20 hapjes

Ingredienten

  • 2 stengels prei naargelang de dikte
  • 1 ui
  • 1 aardappel.
  • kippenpasta
  • room opklop
  • cointreau

Instructies

  • De groenten reinigen, goed wassen, in kleine stukjes snijden en aanstoven in boter zonder te kleuren.
  • Bevochtigen met de kippen bouillon, laten koken, om daarna op een zacht vuurtje garen.
  • Mixen met een staafmixer en door een zeef steken.
  • Op smaak brengen en ondertussen de room iets meer dan half opkloppen.
  • Aperitiefglaasjes nemen, enkele druppels drank in doen, daarna de soep om vervolgens met een lepel voorzichtig de room toe te voegen.

White Lady -432-

Afdrukken

White Lady

Porties 1

Ingredienten

  • 6 cl London Dry Gin
  • 3 cl cointreau
  • 3 cl citroensap vers
  • 5 Ijsblokjes soort glas

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in het mengglas van de Boston shaker, vul met ijsblokjes, sluit af en schud krachtig. Strain de cocktail in het voorgekoelde glas

Spek met ananas en Cointreau -172-

Afdrukken

Spek met ananas en Cointreau

Porties 10

Ingredienten

  • 1/2 ananas
  • spek reepjes
  • cointreau

Instructies

  • Ontdoe de ananas van de schil.
  • Haal het harde kernstuk weg.
  • Snij in kleine stukken van 2 à 3 cm.
  • Laat even trekken in de Cointreau.
  • Wikkel ze in het spek en bak ze in wat boter goudbruin.
  • Serveer onmiddellijk.

Bleu Moon -159-

Afdrukken

Bleu Moon

Porties 6

Ingredienten

  • 12 cl Gin
  • 24 cl cointreau
  • 6 cl Blue Curaçao
  • 1 limoen

Instructies

  • Stamp het geheel van de dranken in een shaker met veel ijs.
  • Schud daarna enkele malen zeer goed.
  • Zeef het geheel en garneer met een schijfje limoen.
  • Het is geen longdrink maar zorgt voor een frisse afdronk.