Zalmkroket podjolski zachte currysaus
Porties 10 stuks
Ingredienten
- _______Saus:
- 1 ui
- 1 appel
- curry
- room
- 2 sjalotten
- 150 g champignons witte
- 400 g zalm verse
- 75 cl room
- 100 g gruyère gemalen
- curry
- kurkuma
- pezo
- wat kippenpasta
- enkele eieren
- chapelure
- wat bloem
- Blanke roux
- olie
- stukje citroen als garnituur.
- azijn
- sla op smaak gebrachte jonge scheutjes
Instructies
- De sjalotten en de champignons in een mooie julienne snijden en aanstoven in wat olijfolie.
- Daarna curry en kurkuma toe voegen en laten mee stoven (beter voor de smaak), de room erbij doen en wat laten koken, kruiden met wat kippenpasta, peper en zout.
- Ondertussen de zalm kruiden en in de oven gaar steamen en daarna in stukken trekken.
- De saus binden met de blanke roux (redelijk dik), de kaas en de zalm erbij en op smaak brengen.
- Op een geoliede en met cellofaan papier beklede schotel verdelen (1à2 cm dik) en laten koud worden.
- Daarna verdelen in porties en dan paneren. Met een weinig bloem, in de losgeklopte en gekruide eieren rollen en daarna in de chapelure .
- Afbakken voor gebruik.
- Bediening:
- Op een bord schikken samen met de sla, het stukje citroen en wat saus (niet op de kroket).