Varkenskroon, stoofpotje op Brabantse wijze
Porties 4
Ingredienten
- 1.25 kg varken kroon
- aardappelen Vaste
- 150 g spek blokjes, gerookte
- 1 ui
- 25 cl room verse
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 fles blonde Floreival 33cl
- 1 kg witloof. grond
- bindmiddel voor bruine sauzen
- peterselie gehakte
- pezo
- boter
Instructies
- Laat het vlees op middelhoog vuur aan alle kanten braden in een stoofpan met boter.
- Kruid met peper en zout en haal van het vuur. Laat vervolgens de spekreepjes en de fijngehakte ui op een middelmatig vuur fruiten.
- Voeg na 5 minuten de basterdsuiker en het bier toe en leg vervolgens het vlees in de saus. Dek af en laat 1u10 sudderen op een zacht vuurtje. Draai regelmatig om.
- Stoof het witloof naar wens.
- Voeg de room toe in de stoofpan. Doe er, naar smaak, een beetje bindmiddel bij en laat nog 5 minuten koken zonder deksel. Breng verder op smaak en voeg de gehakte peterselie toe.
- Bediening
- Snij het vlees tussen het been in dikke plakken. Dien goed warm op met het witloof en natuuraardappeltjes.