Archieven

Asperges en spek op een spiesje -824-

Asperges en spek op een spiesje -824-
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Asperges en spek op een spiesje -824-
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Schil de asperges en snij het harde stukje onderaan weg. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en opdrogen op een schone keukenhanddoek.
  2. Klop voor de dipsaus de mayonaise op met de verse kaas.
  3. Meng de tapenade, de tomaatblokjes en de fijngesnipperde dragon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
  4. Snij de asperges in gelijke stukken.
  5. Rol 1 stukje samen met een aspergepunt op in een plakje spek. Prik op spiesjes.
  6. Bak in de grillpan of op de barbecue, tot het spek knapperig is.
  7. Serveer warm, met de lichtjes gekoelde dipsaus.

Asperges. Gazpacho van groene en witte asperges -816-

Asperges. Gazpacho van groene en witte asperges -816-
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Asperges. Gazpacho van groene en witte asperges -816-
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Blancheer de groene asperges samen met de spinazie gaar in gezouten water. Laat schrikken onder koud water.
  2. Mix de asperges met de spinazie fijn en meng er de kippenbouillon het eitje, het citroensap en de melk onder. Kruid bij met peper en zout.
  3. Blancheer de witte asperges beetgaar en snijd ze in stukken.
  4. Schenk de koude soep over de kommetjes en verdeel er de stukjes asperge over.
  5. Werk af met een lepeltje room en serveer.