Archieven

Peperkoek, gegrild-230-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Peperkoek, gegrild
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Peperkoek, gegrild
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De peer in twee snijden zonder het klokhuis.
  2. De halve peer in fijne reepjes snijden en een beboterde schotel plaatsen en bestrooien met suiker en een weinig gesmolten boter.
  3. Dit wordt in een warme oven gaar gebakken.
  4. De peperkoek wordt gegrild zodat men mooie vierkantjes bekomt.
  5. Men maakt een karamel met suiker en wat water.
  6. Wanneer deze goed gekleurd is, met een weinig water blussen.
  7. Bediening
  8. Op een koud bord plaatst men in het midden de gegrilde peperkoek, erop een mooie bol speculoos ijs versierd met een ananas kers.
  9. De halve peer legt men op de bovenkant van het bord en men versiert dit alles met enkele streepjes karamel.
Notities

Bij het grillen van de peperkoek zal de suiker snel verbranden; blijf aandachtig !!!

Punch -080-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Punch
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Punch
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snij alle fruit in dobbelstenen.
  2. Giet alles bij elkaar en serveer ijskoud in grote glazen met koffielepel.

Fruit. Millenium piramide van vers fruit -003-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Millenium piramide van vers fruit
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Millenium piramide van vers fruit
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Melk aan de kook brengen met doormidden gesneden vanillestokjes.
  2. Eieren opkloppen met suiker en maïzena.
  3. Melk op de eieren gieten en 30 sec. Laten koken.
  4. Op ovenplaat uitgieten en bestrooien met bloemsuiker (om verdroging te voorkomen).
  5. Bladerdeeg in piramidevorm versnijden, invrijwen met eigeel en afbakken in de oven.
  6. Coulis klaarmaken.
Notities

De verschillende fruitsoorten versnijden : de kiwi's en stervruchten in schijfjes; de peren, mango's en de ananas in blokjes en de manderijntjes in partjes. Een bladerdeeg middendoor snijden en op het bord leggen, laagje banketbakkersroom en vervolgens versneden vruchten. Dit alles afdekken met het tweede deel van de piramide en plukje munt. Enerzijds eetlepel mangocoulis en aan de andere zijde een eetlepel frambozencoulis.