Amandel parfait
Porties 8 pers
Ingredienten
- 200 g amandelen gehele
- 4 soeplepels amandelschilfers
- 100 g frambozen
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel appelsien geraspte schil ( seste )
- 100 g Poedersuiker
- 2 à 3 soeplepels Amaretto
- 2,5 dl slagroom
Instructies
- De gehele amandelen droog bakken zodat deze al hun geur en smaak (olie) afgeven
- Daarna idem met de amandelschilfers
- De eieren samen met de suiker de appelsienschil de vanille suiker met een roermixer opkloppen
- De amaretto bij doen na geproefd te hebben
- De room drie vierde opkloppen
- De gehele amandelen bij de opgeklopte eieren doen mengen en daarna de room toevoegen en dit alles met een spatel mengen
- Men doet dit of in individuele glaasjes of ij een rechthoekige vorm die we met plastiekfolie bekleed hebben
- Dit alles in een freezer laten opstijven
- Voor het opdienen afwerken met de amandelschijfjes en de frambozen