Kip, tajine met abrikozen
Ingredienten
- 4 à 6 kip snij een ganse kip in 8 ,
- 3 ajuinen grote
- 1/2 bot koriander
- 1 eetlepel Ras el Hanout afdeling wereldvoeding bij Delhaize
- 3 eetlepel olijfolie
- 1 Koffielepel gember
- 400 ml water
- abrikozen gedroogde
- rozijnen blanke
- citroen sap
- 2 teentjes look
- _______Kruidenmengeling:
- koriander gehakte
- olijfolie
- Ras el Hanout
- look
- saffraan
- pezo
Instructies
- Voor de kruidenmengeling de koriander en look heel fijn snijden of mixen.
- De kruiden toevoegen.
- Hiermee de kip besmeren en liefst een nacht afgedekt laten trekken in de frigo .
- Ajuin schillen en in halve maantjes snijden .
- Olie in de kookpan doen , laten opwarmen. De kip aan beide kanten laten aanbakken .
- De ajuin toevoegen .
- Alles even laten sudderen en de fijngehakte koriander toevoegen.
- Vervolgens kruiden en het water toevoegen .
- Alles een 45 tal minuutjes laten pruttelen op een zacht vuurtje .
- De abrikozen en rozijnen eventjes laten wellen in wat water met een koffielepel kaneel , twee lepels suiker en een scheut oranjebloesem.
- Even op het vuur laten inkoken 5 a 10 min. En de laatste 10 min. toevoegen aan de Tajine .
- Opdienen met geroosterde amandelen ,krokant gebakken in de olie .