Archieven

Ijs, warme Breugheltaart met vanille ijs: -542-

Afdrukken

Ijs, warme Breugheltaart met vanille ijs:

Ingredienten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • Wat abrikozen confituur
  • 720 g appel compote met stukjes
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 1 eiwit
  • wat kaneelpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 g amandelen schilfers
  • weinig bloemsuiker
  • vanille room

Instructies

  • Oven op 180° voor verwarmen.
  • Een gekartelde taartvorm met het deeg bekleden en instrijken met de confituur.
  • Daarop de appelcompote en daarop de rozijnen.
  • Een beetje kaneel poeder (niet te veel men kan deze weglaten ook naar smaak).
  • Het eiwit mengen met de suiker en de amandel schilfers, daarmee de taart bedekken en afbakken gedurende een 40 tal minuten op 180°.
  • Na het bakken bestrooien met de bloemsuiker

Frangipane taart -313-

Afdrukken

Frangipane taart

Porties 8

Ingredienten

  • 1 bladerdeeg rol kant-en-klaar uitgerolde
  • 180 g bloem zelfrijzende
  • 200 g boter melkerij
  • 300 g suiker
  • 100 g amandelen gemalen poeder
  • 2 eieren
  • 8 eetlepels melk koude
  • 1/2 flesje amandelextract
  • abrikozen confituur
  • taartvorm van 26 à 28 cmdiameter

Instructies

  • Het deeg in de ingevette taartvorm leggen en goed aandrukken, de bodem inprikken met een vork.
  • De boter zachtjes laten smelten (niet te warm) en dan achtereenvolgens de suiker, de hele eieren, de melk, de amandelen, de amandelessence en als laatste de zelfrijzende bloem toevoegen.
  • Elk ingrediënt goed mengen met een garde alvorens het volgende eraan toe te voegen.
  • Op de taartbodem een laagje abrikozenconfituur uitstrijken.
  • Het amandelmengsel in de taartvorm gieten en er voor zorgen dat het gelijkmatig verdeeld is.
  • In een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende +/- 35 minuten afbakken.
  • Met een naald insteken en als het droog is, is ze klaar.
  • Op een rooster leggen en bestrijken met de jam(bovenkant) om een mooi glanzend effect te verkrijgen.
  • Bediening
  • Na afkoeling op een dessert bord.