Archieven

Asperges. Carpaccio van mechelse asperges -522-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Asperges. Carpaccio van mechelse asperges
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Asperges. Carpaccio van mechelse asperges
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. De eieren hard koken pellen en grof hakken.
  2. Peterselie fijn hakken.
  3. De asperges schillen en in fijne slierten snijden.
Notities

Deze op een koud bord leggen en bestrooien met het ei en peterselie, er op lettend dat de koppen ongedekt blijven. Alle ingrediënten voor de saus goed mengen en de asperges naperen . Afwerken met wat fleur de sel

Varkenshaasje met zoete aardappel en ananasparfum -066-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Varkenshaasje met zoete aardappel en ananasparfum
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Varkenshaasje met zoete aardappel en ananasparfum
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Kuis de varkensfilet op en kleur hem in wat olijfolie, kruid met peper en zout.
  2. Bak hem vervolgens verder af in de oven op 180°C gedurende een 12-tal minuten.
  3. Draai de courgettes in vormen van 4 cm. en pocheer ze even (2min.) in kokend gezouten water. Schrik ze dan in ijswater.
  4. Schil de zoete aardappelen en snijdt ze in schijfjes van 0.5 cm.
  5. Laat deze ook 2 minuten garen in kokend water en schrik ze eveneens in ijswater.
  6. Snij de ananas zonder schil in plakken van 1 cm. (8x).
  7. Bak ze even aan in wat boter en karameliseer ze.
  8. Laat de fond opkoken en voeg de room toe.
  9. Doe er de rest van de ananas bij en mix even de saus, monteer daarna met boter.
Notities

Leg de ananasschijf in het midden van het bord en schik er de zoete aardappel op. Leg hierop 3 stukjes vlees. Leg de gedraaide courgettes in wat boter, peper en zout en schik ze in waaiervorm rond het vlees. Napeer met de saus rondom. Rasp nog even de limoen hierop.

Lamsnootje met korfje van jonge wintergroenten -039-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Lamsnootje met korfje van jonge wintergroenten
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Lamsnootje met korfje van jonge wintergroenten
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De groenten wassen en reinigen.
  2. Het uitstekend beentje van de lamskoteletjes vleesvrij maken met behulp van een scherp mes.
  3. De afsnijdsels bijhouden voor de bereiding van de saus.
  4. Het filodeeg in vierkanten snijden.
  5. Leg per persoon 4 vellen op mekaar (trapsgewijs) en leg ze in een kleine taartvorm.
  6. Bakt ze in een voorverwarmde oven op 220°C goudbruin aan.
  7. Neem de gebakken deegjes na afkoeling uit de taartvorm.
  8. Bereid ondertussen de saus voor verder te gaan met de bereiding.
  9. Bereid de groentjes en de aardappelen, deze moeten tandgaar gekookt worden.
  10. Smelt een weinig boter in een pan, voeg de groentjes en de gele oesterzwammen toe en laat deze even glaceren met een weinig griessuiker.
  11. Bak het lamsvlees in olijfolie rosé.
  12. Saus
  13. Bak in een braadpan de fijngesneden ui, sjalotten en wortelen samen met de afsnijdsels van de lamskoteletjes goudbruin aan.
  14. Voeg look, tomatenpuree en de rode wijn toe.
  15. Laat het geheel gedurende 1 uurtje zachtjes inkoken en kruidt vervolgens met peper en zout.
  16. Zeef de saus door en werk af met een klontje boter.
Notities

Plaats het groentekorfje op het voorverwarmde bord en schik de gebakken lamskoteletjes kroonvormig onder het korfje. Omring met de saus en versier met de in boter licht gebakken aardappelen en een takje verse tijm.

Zalm. Tartaar van rauwe en gerookte zalm in kerrie -019-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Zalm. Tartaar van rauwe en gerookte zalm in kerrie
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Zalm. Tartaar van rauwe en gerookte zalm in kerrie
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Kuis de zalmfilet volledig op.
  2. Verwijder de bruine vetlaag en spoel in ijswater.
  3. Hak de filet met behulp van een scherp mes in kleine dobbelsteentjes van maximaal 3 mm³.
  4. Bewaar de gesneden filet in de koelkast.
  5. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij deze eveneens in dobbelsteentjes.
  6. Besprenkel met citroensap om de witte kleur te behouden.
  7. Snipper de sjalotten en de bieslook fijn en meng deze met de gesneden zalmfilet.
  8. Voeg vervolgens de appeltjes en de olijfolie toe en kruid het geheel met limoensap, grof zeezout en pepermolen.
  9. Snijd 8 ronde vormen uit de gerookte zalm en bekleed 5 ervan met de gemaakte mengeling.
  10. Dek af met de overige plakjes gerookte zalm en versier het bekomen kroontje met de jonge preischeuten.
  11. Saus
  12. Vermeng de mayonaise met de magere yoghurt en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.