Kaastaart met cuberdons
Ingredienten
- springvorm
- 350 g kaas volle platte
- 3 eieren wit en geel apart
- 100 g suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 dl slagroom
- 16 g gelatine blaadjes geweekt in water en opgelost in 2 eetlepelsepels warm water.
- 200 g cuberdons
- 1,5 dl water
- ______Voor de taartbodem
- 75 g boter
- 100 g chocoladekoekjes
- 100 g koekjes volkoren
Instructies
- Eerste werk: de rode neuzen fijn hakken en smelten in 1,5 dl water.
- De taartbodem bedekken met boterpapier,
- De boter smelten en de fijn gestampte koekjes aan toevoegen. De bodem bedekken en goed aandrukken.
- Eidooiers en de suiker goed mengen. De platte kaas en de room en het vanille extract mengen en de room met de gesmolten gelatine erbij doen, goed mengen.
- De eiwitten tot sneeuw kloppen en mengen au ruban.
- Op de koekjes bodem verdelen en besprenkelen met de afgekoelde rode neuzen.