Archieven

Kaastaart met cuberdons -461-

Afdrukken

Kaastaart met cuberdons

Ingredienten

  • springvorm
  • 350 g kaas volle platte
  • 3 eieren wit en geel apart
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 dl slagroom
  • 16 g gelatine blaadjes geweekt in water en opgelost in 2 eetlepelsepels warm water.
  • 200 g cuberdons
  • 1,5 dl water
  • ______Voor de taartbodem
  • 75 g boter
  • 100 g chocoladekoekjes
  • 100 g koekjes volkoren

Instructies

  • Eerste werk: de rode neuzen fijn hakken en smelten in 1,5 dl water.
  • De taartbodem bedekken met boterpapier,
  • De boter smelten en de fijn gestampte koekjes aan toevoegen. De bodem bedekken en goed aandrukken.
  • Eidooiers en de suiker goed mengen. De platte kaas en de room en het vanille extract mengen en de room met de gesmolten gelatine erbij doen, goed mengen.
  • De eiwitten tot sneeuw kloppen en mengen au ruban.
  • Op de koekjes bodem verdelen en besprenkelen met de afgekoelde rode neuzen.