Fatoush
Ingredienten
- 2 pitabroodjes in stukken van gesneden
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Za’atar kruidenmengeling
- salade
- 1 ijsbergsla kleine in hapklare stukken gesneden
- 1/2 paprika groene in stukjes gesneden ev. Schillen
- 1/2 bussel lente uitjes dun gesneden
- 1/4 komkommer geschild enstukjes gesneden
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- Handvol peterselie gehakt
- Handvol Munt verse, fijn gehakt
- ___dressing
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 Citroen
- 1 theelepel sumac geplet,klein, rood fris besje
- Zeezout
- 1 limoen sapvan
- Zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven op 150°C
- Snijd de pitabroodjes in blokjes van 2 x 2 cm en zet ze in een ovenschaal.
- Besprenkel ze met de olijfolie en de za’atar
- Bak ze +/-25-30 minuten. Schud ze regelmatig door elkaar tot ze goudbruin gebakken zijn.
- Meng alle ingrediënten van de salade in een grote kom en roor voorzichtig om
- Meng alle ingrediënten van de dressing onder de salade.
- Voeg dit alles over de warme croutons en dien onmiddellijk op.