Wortelsoepje met spekreepjes en korstjes

Wortelsoepje met spekreepjes en korstjes
Recept Afdrukken
Porties
1 liter
Porties
1 liter
Wortelsoepje met spekreepjes en korstjes
Recept Afdrukken
Porties
1 liter
Porties
1 liter
Instructies
  1. De gewassen en gesneden groenten in een weinig boter stoven zonder te kleuren.
  2. Bevochtigen met de kippenbouillon en laten gaar koken.
  3. De soep afsmaken en tweemaal doorsteken nl. mixen en door een zeef steken.
  4. Ondertussen snijdt men het spek in fijne reepjes en bakken het lichtjes aan in wat boter.
  5. Het brood ontdoet men van de korsten, in gelijke blokjes snijden en aankleuren in wat boter en olie.
  6. Bediening
  7. In een warm soep bord legt men wat korstjes en een weinig spekreepjes, men doet er de soep bij en een scheutje room, en eventueel wat gehakte peterselie
Notities

Altijd opletten met zout als men gerookt spek gebruikt.