Waterkerssoep

Waterkerssoep
Recept Afdrukken
Waterkerssoep
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Smelt de boter in een vrij grote pan en voeg aardappel, ui en prei toe.
  2. Fruit ze 10 minuten op een zacht vuur en roer regelmatig tegen het aanbakken.
  3. Voeg de bouillon en een klein beetje zout toe en breng aan de kook.
  4. Laat 10 minuten sudderen.
  5. Leg één of twee takjes waterkers opzij voor de garnering.
  6. Hak de rest met steel en al in grove stukken en voeg ze toe.
  7. Proef, voeg eventueel nog zout toe en houd alles ongeveer 15 minuten tegen de kook aan, tot de groenten zacht zijn en de waterkers nog mooi groen is.
  8. Pureer in de blender, keukenmachine of groentemolen : doe het grof voor een groengevlekte soep of fijn voor een geheel groene soep.
  9. Voeg wat room toe als de soep te dik is om te pureren.
  10. Doe de soep terug in de pan en roer de rest van de room erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en verhit.
Notities

Dien op met een klontje boter op elk bord, of roer op het laatst wat lichtgeslagen room door de pan hete soep. Garneer elk bord met één of twee blaadjes waterkers.

Deel dit Recept