Waterkersroom met hazelnoten

Waterkersroom met hazelnoten
Recept Afdrukken
Porties
5
Porties
5
Waterkersroom met hazelnoten
Recept Afdrukken
Porties
5
Porties
5
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men snijdt de blaadjes van de steeltjes en bewaart deze voor het garnituur.
  2. We snijden de gewassen steeltjes en soepgroenten in stukjes en stoven deze aan in een weinig boter.
  3. Daarna bevochtigen we ze met met de kippenbouillon en laten dit een veertigtal minuten trekken.
  4. De soep mixen en daarna door een fijne zeef doen.
  5. We doen de gewassen blaadjes met een weinig water in een milkshake en malen dit heel fijn.
  6. Dit wordt, op het laatste moment, samen met de room aan de kokende soep toegevoegd.
  7. De soep afsmaken en opdienen.
  8. De noten bakt men in een pan om deze daarna fijn te breizelen.
  9. Bediening
  10. In een warm soepbord bestrooit met wat stukjes noten.
Notities

De soep niet te lang meer laten koken nadat men de gemalen blaadjes heeft toegevoegd, anders wordt ze grijs en vermindert de waterkerssmaak.

Deel dit Recept