Tomatensoep met mozarella en basilicum

Tomatensoep met mozarella en basilicum
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Tomatensoep met mozarella en basilicum
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediƫnten
Porties: pers
Instructies
  1. Snijd de ui en pers de knoflookjes uit in flink wat olijfolie in de soeppan op laag vuur. Wacht tot de ui een beetje glazig wordt.
  2. Voeg het blik gepelde tomaten toe en het vuur mag iets hoger. 2. Voeg het blikje tomatenpuree toe
  3. Voeg langzaam de helft van het gekookt water toe waarin 2 bouillonblokjes zijn opgenomen
  4. Voeg de helft van de basilicum toe en laat het allemaal even 5 minuten pruttelen (heb je meer tijd, laat de soep dan op laag vuur nog wat langer pruttelen)
  5. Snijd ondertussen de mozzarella in heel kleine blokjes
  6. Kneus de overgebleven basilicum even in je hand (zo gaan de kruiden lekker extra geuren) en snijd deze in hele kleine reepjes om zo de soep mee te garneren.
  7. Zet de staafmixer in de soep en mix deze tot een vloeibaar geheel
  8. Voeg nu eventueel nog meer van de bouillon toe, afhankelijk van hoe stevig je de soep wilt hebben
  9. Maak op smaak door een beetje peper, zout en chili- of cayennepeper toe te voegen. Proef zelf wat je lekker vind.
  10. Pas als je de soep in de kom schenkt voeg je wat mozzarellastukjes en basilicum toe, de mozzarella smelt niet en geeft hierdoor een heerlijke bite
Deel dit Recept