Konijn. Terrine van jong konijn met oude Porto

Konijn. Terrine van jong konijn met oude Porto
Recept Afdrukken
Porties
2 kg
Porties
2 kg
Konijn. Terrine van jong konijn met oude Porto
Recept Afdrukken
Porties
2 kg
Porties
2 kg
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Het konijn ontbenen, de mooie stukken en de filets in een julienne snijden van 1cm op 1cm op 7cm (ongeveer).
  2. Dit alles een 2-tal uur in witte wijn, peper en zout en een beetje tijm laten marineren.
  3. De rest van het konijn fijn malen en mengen met de gemalen ham, varken- en kalfsvlees (= farce).
  4. Goed afsmaken en wat rode porto toevoegen.
  5. De vormen barderen met de lagen vet.
  6. Men plaatst een laagje farce onder aan de vorm en men drukt goed aan zodat er geen lucht meer in zit.
  7. Hierop op plaatst men enkele stukjes gemarineerd konijn (niet aan de kanten) en daarop terug de farce die men goed aandrukt en zo gaat men verder tot dat de vorm goed gevuld is.
  8. Deze mag bolvormig zijn.
  9. Men giet er een goede scheut porto over en man sluit de lage vet.
  10. Men bakt de terrines af in een oven au bain-marie.
  11. De terrine is gaar als men er op duwt en er geen weerstand meer is.
  12. Men laat afkoelen in de bain-marie om daarna in de koelkast te laten opstijven.
  13. Chutney is een zoetzure confituur:
  14. De ajuin in schijfjes snijden en stoven in een weinig olie tesamen met de stukjes appel en de vijgen.
  15. Suiker toevoegen en wat laten stoven.
  16. Jus toevoegen met de zeste van sinaasappel en dit alles laten koken op een zacht vuurtje tot je een moes bekomt.
  17. Op het einde de stukjes sinaasappel (gepeleerd Ć  vif) toevoegen.
  18. Bediening
  19. Op een koud bord legt men boven aan de gemengde sla, daarop plaatst men een mooie snede terrine, onder aan de chutney en aan de zijkanten van de terrine wat scheutjes.
Notities

Men kan ook in de farce pistachenoten doen. Men kan ventueel ook de stukken filets in spinazie wikkelen. Men kan het konijn vervangen door kalfszwezeriken maar die moet men wel eerst gaarstoven.