Provencaals vissoepje, geparfumeerd met Ricard

Provencaals vissoepje, geparfumeerd met Ricard
Recept Afdrukken
Provencaals vissoepje, geparfumeerd met Ricard
Recept Afdrukken
Ingrediƫnten
Porties:
Instructies
  1. De ajuin en de venkel in dobbelsteentjes snijden van 1 cm.
  2. De look fijn hakken.
  3. Alles in de olijfolie stoven en wanneer glazig, de tomatenpuree toevoegen en nog eventjes laten stoven.
  4. Daarna de vis en de gepelde tomaten toevoegen en laten stoven.
  5. Een glas witte wijn toevoegen, 1 liter water, wat vis- en kippenbouillon.
  6. Laat alles gaar koken op een zacht vuurtje en smaak af met de pepermolen en een weinig zout.
  7. Bedienen
  8. In een warm soepbord met gebakken stokbrood met look.
  9. Eventueel rouille en gemalen kaas toevoegen.
Notities

De Ricard kan worden vervangen door Pastis of Pernod. Tomatenpuree of blokjes steeds laten meestoven ( voor de zuurtegraad) Dit soepje kan ook worden gebruikt voor een vissausje, indien men er minder vocht aan toevoegd. Past uitstekend bij gefileerde roggevleugels. Gehakte look kan lang worden bewaard in wat olijfolie Teveel tomatenpuree, bewaren in plastiek kommetje met wat olijfolie bovenop, afdekken en bewaren in frigo Voor looktoastjes gebruikt men beter wat oud brood.

Deel dit Recept