Peertje, in porto gepocheerd met sabayon -294-

Peertje, in porto gepocheerd met sabayon
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Peertje, in porto gepocheerd met sabayon
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediƫnten
Instructies
  1. De peertjes van hun klokhuis ontdoen en fijn schillen, waarna we ze in de porto en de suiker gaar pocheren.
  2. De eidooiers mengen we met wat ingekookt kookvocht en smaken dit af tot het zoet genoeg is.
  3. Daarna klopt men het op zoals een sabayon.
  4. Men snijdt het peertje in twee en snijdt deze dan in een waaiervorm.
  5. Bediening
  6. Men plaatst de twee helften van de peertjes en een bolletje ijs op een koud bord en napeert met de sabayon.
  7. De afwerking gebeurt met een mooi muntblaadje.
Notities

De steranijs is niet noodzakelijk daar niet iedereen voor deze smaak is. Men gebruikt minder suiker dan in een andere siroop daar de porto reeds zoet is.