Appel, bladerdeegje met verse karamel

Appel. Bladerdeegje van Jonagold appel met verse karamel
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Appel. Bladerdeegje van Jonagold appel met verse karamel
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de appels en snij ze in brunoise van 1 cm.
  2. Bak ze aan in wat boter met kristalsuiker en een snuifje kaneel.
  3. Zorg dat ze niet te plat worden.
  4. Laat afkoelen in de koelkast.
  5. Laat de suiker voor de karamel in een vuurvaste kom lichtjes bruinen met wat water.
  6. Voeg daarna de boter toe.
  7. Blussen met de room.
  8. Opletten voor de dampen die vrijkomen, ze zijn zeer warm.
  9. Leg nu een 2-tal soeplepels van de appels op de bladerdeegjes en vouw in driehoek toe.
  10. Doreer met het eigeel en doe nog wat kristalsuiker erop.
  11. Bak af in de oven gedurende een 12 minuten op 185°C.
  12. Haal uit de oven, schik op een bord en werk af met de karamelsaus.
  13. Eventueel is een bolletje ijs hierbij zeer passend.