Banaan in een jasje van kokosnoot

Banaan in een jasje van kokosnoot
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Banaan in een jasje van kokosnoot
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Van het bladerdeeg maakt men vier rechthoekige vormen van drie op tien centimeter.
  2. Deze vormen bestrijkt men met een weinig eigeel gemengd met een beetje koffie.
  3. Afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 18 minuten.
  4. Wanneer dit terug koud is snijdt men er het hoedje af.
  5. De slakken stooft men tezamen met het fijn gehakte sjalotje en het sap tot ongeveer een derde van het vocht verdampt is.
  6. Men voegt er de fijn gehakte look en de room aan toe en laat dit alles een weinig inkoken, afsmaken met peper en zout.
  7. Ondertussen bakt men de champignons in boter en kruiden met peper en zout.
  8. Dit voegt men bij de slakken en men laat dit alles nog eens doorkoken.
  9. Men hakt de gewassen kervel heel fijn.
  10. Op het laatste moment worden de gepelde scampi’s in wat boter gebakken gekruid met peper en zout en een beetje look.
  11. De gehakte kervel voegt men op het laatst aan de saus toe.
  12. Bediening
  13. Op een voorverwarmd bord plaatst men het onderste deel van de millefeuille in het midden van het bord, daar doet men de vier slakken met de saus op met de gebakken scampi’s een takje platte peterselie, en het dekseltje legt men er schuins op.
  14. Tip van de chef:
  15. Verse groene kruiden voegt men altijd op het laatste toe zo behoudt men de natuurlijke kleur en smaak.
  16. Bereiding
  17. Men ontdoet de banaan van zijn jasje en snijd hem in vier gelijke stukken, men klopt een beetje eiwit los en men rolt er de banaan doorheen.
  18. Daarna de stukjes banaan door de gemalen kokosnoot rollen en goudbruin afbakken in wat boter.
  19. Alvorens te flamberen met Mandarine Napoleon voegt men er een beetje fijne suiker aan toe
  20. De amandelschilfers kleurt men zonder vetstof in de oven of in een pan, na het kleuren vermengt men de schilfers met de bloemsuiker.
Notities

Bediening Op een plat bord plaatst men in het midden het bolletje ijs, er rond de stukjes banaan. Men doet er wat braadvocht rond en men werkt af met de amandelschilfers en de takjes munt. Tips van de chef: Men kan ook een andere zoete likeur gebruiken zoals grand marnier, cointreau.