Boodschappenlijstje

  • Saus: een ui, een appel, curry en room
  • 2 sjalotten,
  • 150 gr witte champignons,
  • Ongeveer een 400 gram verse zalm,
  • 75cl room,
  • 100 gr gemalen gruyère,
  • Curry, kurkuma, zout, peper en wat kippen pasta,
  • Enkele eieren, chapelure en wat bloem,
  • Blanke roux,
  • wat op smaak gebrachte jonge sla scheutjes (olie en een azijn) en een stukje citroen als garnituur.

Wijntip

  • De sjalotten en de champignons in een mooie julienne snijden en aanstoven in wat olijfolie. Daarna curry en kurkuma toe voegen en laten mee stoven (beter voor de smaak), de room erbij doen en wat laten koken, kruiden met wat kippenpasta, peper en zout.
    Ondertussen de zalm kruiden en in de oven gaar steamen en daarna in stukken trekken.nden met de blanke roux (redelijk dik), de kaas en de zalm erbij en op smaak brengen.
    Op een geoliede en met cellofaan papier beklede schotel verdelen (1à2 cm dik) en laten koud worden. Daarna verdelen in porties en dan paneren. Met een weinig bloem, in de losgeklopte en gekruide eieren rollen en daarna in de chapelure . Afbakken voor gebruik.

    Bediening:
    Op een bord schikken samen met de sla, het stukje citroen en wat saus (niet op de kroket).