Boodschappenlijstje

  • stukje mals kalf gebraad
  • tijm en laurier en een kruidnagel
  • ui, wortel
  • stukje selder en gevogeltefond
  • Voor de saus :
  • verse mayonaise (eidooiers citroensap arachideolie of druivenpit olie peso)
  • ansjovis filets en kappertjes
  • zeezout en peper
  • blik tonijn op olie
  • ruccolla sla

Wijntip

  • Bereiding:

    Het vlees kruiden en mooi aan kleuren   de groentjes en de kruiden toevoegen  gevogelte fond erop
    Aan de kook brengen en op een zacht vuurtje garen
    Het vlees afkoelen en in fijne plakjes snijden
    Men bereid de mayonaise  brengen deze op smaak  en mixt er het tonijn vlees onder goed mixen en de kappertjes en ansjovis onder mixen af smaken
    De rest van de kappertjes bakken we kort in een hete olie

    Opdienen:

    Een mooi koud plat bord  binnen in inwrijven met een scheutje olijf olie wat zeezout erop en een draai van de peper molen
    De fijne schijfjes vlees  erop schikken en  er wat saus oven lepelen (niet overdrijven men kan nog saus apart bij geven)
    Afwerken met de gebakken kappertjes  en wat rucolla sla

    Zeer fris opdienen