Boodschappenlijstje

  • 1 à 2 eieren per persoon,
  • Enkele oesterzwammen,
  • 80 gr roquefort,
  • Platte peterselie,
  • Een sjalot,
  • Peper en zout,
  • Een klontje boter en een scheutje room,
  • Gemengde sla scheutjes.

Wijntip

  • Men reinigt de zwammen en snijdt deze in lange slierten die men dan samen met een fijn gehakte sjalot bakt in boter.
    De eieren worden geklutst en met peper en zout gekruid. Opletten met zout want de kaas is al zoutachtig. Daarna snijdt men de bladeren van de platte peterselie in reepjes.
    Liefst een tefalpan gebruiken !
    Een klontje boter smelten, de gekluste eieren erin en wanneer die beginnen te dikken de gebakken zwammen, dan de stukjes kaas erbij voegen, bestrooien met de peterselie, omdraaien en laten kleuren.
    Versnijden zoals een taart in driehoeken
    Musclin vermengen met wat olijf olie en xeres azijn, afsmaken.

    Bediening:
    Leg de ei driehoek op een warm plat bord en geef de sla apart erbij.

    Tips van de chef:
    Frittata is een Spaanse omelet die aan weerszijden gekleurd word en met verschillend groenten of kazen of vlees en vis gemaakt worden.