Boodschappenlijstje

  • 8 sneden ham,
  • 1 bot asperges en een kropsla,
  • Lente uitjes en wat peterselie,
  • 10 zongedroogde tomaten in olie,
  • 4 hardgekookte eieren en wat mayonaise,
  • Zure room en peper en zout

Wijntip

  • De asperges reinigen. Het hard gedeelte verwijderen, in schuine stukken snijden en beetgaar koken, en in koud water afkoelen.
    De ham tussen keuken papier steken en in de microgolf oven krokant bakken gedurende 2 minuten.
    Saus: de zure room met de mayonaise mengen,
    De eieren in de lengte doormidden snijden,
    De sla reinigen en in kleine stukjes trekken,
    De lente ui in fijne ringen snijden,
    De asperges met de stukjes zongedroogde tomaten en de helft van de uitjes mengen .

     

    Bediening:
    Verdeel de sla over de borden. Doe er het mengsel op en het eitje, wat saus erover en afwerken met de peterselie en de rest van de uitjes en tenslotte stukjes gedroogde ham.