Boodschappenlijstje

  • Een stengel selder
  • 2 preiwitten
  • 3 ajuinen
  • ¼ witte kool
  • wat margarine
  • peper, zout en bouillon
  • fijne spekreepjes (gekookt of gezouten)
  • gehakte peterselie.

Wijntip

  • Bereiding
    De soepgroenten wassen, snijden in niet te dikke stukken en deze dan in wat vetstof stoven zonder te kleuren.
    Bevochtigen met de bouillon(kip) en een 25 tal minuten laten koken op een zacht vuurtje.
    Daarna mixen met een staafmixer, om vervolgens door een puntzeef te steken.
    Afsmaken.
    Het spek gaarbakken in een weinig boter.
    Indien men gerookt of gezouten spek gebruikt, opletten bij het afsmaken van het gerecht daar dit redelijk zout kunnen zijn.
    Bediening
    In een warm soepbord.
    Een beetje spek, de soep erover en garneren met wat gehakte peterselie.

    © de kookvrienden