Boodschappenlijstje

  • Bulle, Zweeds voor kadetje, bolletje:
  • 3 dl lauwe melk
  • 50g gesmolten boter
  • 16g droge gist
  • 100g suiker
  • 1 snuif kardemon
  • Snuif zout
  • 8 dl bloem
  • Amandel boter:
  • 50g boter op kamertemperatuur
  • 20g marsepein
  • Citroen crème:
  • 1 dl citroensap, opkoken
  • Schil van twee citroenen, geraspt
  • 130g boter
  • 4 eieren
  • 100g suiker
  • 0,5 dl room
  • 2 bakjes frambozen
  • Poedersuiker
  • Groen kruiden, citroen verbena, melisse…

Wijntip

  • Bulle, Zweeds voor kadetje, bolletje:
    Voeg bij de melk kardemon en kaneel. Meng melk, boter, suiker en gist.
    Maak kleine platte balletjes, 50g, en laat ze rijzen.

     

    Citroencrème:

    Meng citroensap, schil, boter, suiker en eieren. Breng het tot bijna aan het kookpunt ( van het vuur nemen bij het eerste belletje). Giet het door een zeef en laat het koud worden.
    Klop de room stijf en meng voorzichtig door de citroen crème.
    Meng boter met marsepein en smeer dit over de deegballetjes.

    Bak de platte balletjes op 225° tot ze lichtbruin zijn en klaar.
    Maak een kuiltje in de balletjes.
    Verdeel de citroen crème op de gebakjes.
    bovenop veel frambozen. Werk af met poedersuiker en garneer met kruiden.

    Christer Elfving voor Deldiche